Hayran kaldılar

Hayran kaldılar

Hayran kaldılar
Kültür-Sanat 4.08.2010 17:06:00 6581 0

Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali için Malatya’ya gelen ünlü turizm yazarları Darende’yi gezdi. Malatya Valiliğinin konuğu olarak kentte bulunan turizm yazarları ilçedeki tarihi ve turistik yerleri gezerek görüntü kaydetti.

Aralarında Halil Tuncer, Özkan Altıntaş, Zeynel Yaman, Esra Kurmuş ve Bora Özgen’in yer aldığı grup, Hasan Gazi Türbesi ve Şehitler Abidesi, Tohma Kanyonu, Balıklı Kuyular, Darende Tanıtım Merkezi, Somuncu Baba Türbe ve Külliyesi, Yalnız Minareler, Yusuf Paşa Bedesteni, Zengibar Kalesi ile Günpınar Şelalesi’ni gezerek yöre hakkında bilgi edindi.

Çalışmalar mükemmel

Büyük bir keyif duyarak gezdikleri Darende’nin kendilerini çok etkilediğini ifade eden turizm fotoğrafçısı Halil Tuncer, ilçedeki turizm değerlerine sahip çıkılmasının güzel bir gelişme olduğunu söyledi. Halil Tuncer; “İlçe, içerisinden geçen yoldan fark edilemeyecek biçimde güzelliklere sahip. Burasının görülmesi gereken çok önemli yerler olduğuna inanıyorum. Mükemmel çalışmalarla insanların gezip görmesi gereken yerlerde düzenlemeler yapılmış. Gezinti yapanlar yorulduklarında Tohma Çayı’nın yanıbaşında Somuncu Baba’nın manevi atmosferi içerisinde dinlenebiliyorlar. Doğa ve turizm fotoğrafçıları için oldukça fazla görüntüye sahip” dedi.

Havasını soluyarak tanımalı

Turizm yazarı Özkan Altıntaş da inanç turizmi açısından önemli durak noktalarından birisi olan Darende’deki Somuncu Baba Türbesinin etkileyici bir havaya sahip olduğunu kaydetti. İlçede konaklayacak güzel bir otel bulunmasının önemine vurgu yapan Altıntaş; “Darende’yi gezerken şunu gördüm, ülkemizde çok güzel yerler var ve insanlar buraları mutlaka havasını soluyarak tanımalı. Burası ölmeden mutlaka görülmesi gereken bir yer” diye konuştu.

Bora Özgen ise yapılan turizm çalışmalarının ilçede çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Hulusi Efendi Vakfı’nca yapılmasının ilgiye değer olduğunu ifade etti. Özgen; “Böylesi yerleri gezerken ya kamu olanaklarından yapıldığını yada özel girişimlerle düzenlediğini müşahede ederiz, Darende’de nereye baksanız, vakfın eserini, izlerini görmek mümkün. Turizme bu kadar değer veren bir vakfın olması Darende’nin en büyük şansı” şeklinde konuştu.

Yazarlara ilçeyi tanıtan çeşitli dokümanlar hediye edildi. İstanbul’a dönen yazarlar daha sonra yazdıkları internet siteleri, dergi ve gazetelerde Darende’yi tanıtan konuları ele aldı.


Anahtar Kelimeler: