Müdürler Darende´de toplandı

Müdürler Darende`de toplandı

Müdürler Darende´de toplandı
Eğitim 4.08.2010 17:05:00 2305 0

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut başkanlığında ilçelerin Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürleri Darende’de toplandı. 2009-2010 öğretim yılını değerlendirmek için bir araya gelen ilçe müdürleri Darende’nin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini de gezdi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Darende’nin bir eğitim şehri, durumunda olduğunu söyleyerek; “Adeta bir kampus gibi, her özellik ve nitelikte okullarımız var, fiziki noktada ciddi bir ihtiyacımız kalmadı” dedi.

Kaymakamı ziyaret etti

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Merkez Halk Eğitim Müdürü Turan Özkan ve ilçe müdürleri ile Darende’de bir dizi temaslarda bulundu. Kaymakam Murat Uzunparmak’ı ziyaret eden heyet, ilçedeki turistik yerleri de gezdi. Hasan Gazi Şehitler Abidesi, Tohma Kanyonu, Somuncu Baba Külliyesi, Darende Tanıtım Merkezi ve Günpınar Şelalesi’ni gezen grup, ayrıca yıl sonu çalışmalarını da bir toplantı ile değerlendirdi.

Güzellikler içerisinde toplantı

13 ilçenin Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürleri ile yılsonu değerlendirme toplantısı yapmak için geldik Darende’de bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Mehmet Bulut; “Darende, Malatya’mızın gözbebeği bir ilçemizdir. Hayran kalınacak güzelliklere sahip, çok hızla gelişen bir yapıya sahip, ayrıca manevi havasıyla muhteşem bir yer. Burayı gezerken ruh dünyamıza bir canlılık geldi. Darende’de Kaymakamımızı ziyaret ettik, toplantı öncesinde de ilçedeki tarihi, doğal ve kültürel alanları gezdik. Bu toplantıyı böylesine güzelliklerin yer aldığı bir yerde yapmak, çalışmamıza ayrı bir anlam katmaktadır. Bir yılın yorgunluğunu da buradaki gezi ile atmış olacağız” dedi.

Darende bir eğitim şehri

2009-2010 eğitim yılındaki yaptıkları çalışmaları değerlendirmek üzere ilçe müdürleriyle bir araya geldiklerini anımsatan Bulut; “Toplantımızda yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz çalışmaları, yaptıklarımız ve yapamadıklarımızı değerlendirip, gelecek yıl için öngördüğümüz planları arkadaşlarımızla istişare edeceğiz. Burada devam eden bir yurt binamız var, onu yerinde göreceğiz. Binayı önümüzdeki öğretim yılında hizmet vermesi için yetiştirmeye çalışıyorlar. Darende’nin bu anlamda ihtiyacını karşılayacağız. Darende gerçekten bir eğitim şehri, eğitim kampüsü durumunda.  Her özellik ve nitelikte okullarımız var, fiziki noktada ciddi bir ihtiyacımız kalmadı. Balaban Lisesi’ne bir ek derslik, Karabacak Köyüne 8 derslikli bir okul yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca Karabayır Köyünde bir okul ihtiyacımız var, onun dışında Darende’nin ihtiyaçları karşılanmış durumdadır” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: