TOKİ yükseliyor

TOKİ yükseliyor

TOKİ yükseliyor
25.05.2008 11:56:00 4147 0

Darende İlçesinde Toplu Konut İdaresi tarafından yapılacak konutların bu ay içerisinde temelinin atılacağı bildirildi.

AA Muhabirine açıklama yapan Darende Kaymakamı Vural Karagül, Darende’ye yapılar 169 konutla birlikti ilçenin konut sorununun kalmayacağını ifade etti. İnşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Karagül, “İlçenin imajına katkı sağlayacak konutlar hem ilçeye imaj kazandıracak hem de konut sorununu ortadan kaldıracak” dedi.

Vatandaşların sabırsızlıkla bitimini beklediği konut çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Kaymakam Vural Karagül, “Darende’de yapılan Toplu Konut inşaatları hız bir şekilde başladı.  TOKİ tarafından yapılan konutların temeli atılacak duruma geldi. Bölge Trafik Merkezinin sol arka çaprazında toplam 196 konut inşa edilecek ve 2009 yılından itibaren de teslimatı yapılmaya başlanacak. 9 bloktan oluşan 196 konutta iki adet iş merkezi ve bir de cami olacak. Toplu Konut İdaresi tarafından 3 Mart 2008 tarihinde açılan ihaleyi ÜÇAŞ firmasının kazanmasının ardından çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Çok kısa bir sürede 4 blok’un temeli hazır hale getirildi. Diğer bloklara da hızlı bir şekilde devam etmektedir” dedi.

Darende’ye ayrı bir vizyon kazandıracak olan TOKİ Konutları alışveriş merkezi ve sosyal donatılarıyla güzel bir çalışma olacak.

İlçenin konut sorununda büyük ölçüde hafifletecek olan TOKİ evleriyle, ilçede bulunan diğer inşaatlarında satılması halinde kısa vadede Darende’de konut sorununun kalmayacağı öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: