İl Müdürü incelemelerde bulundu

İl Müdürü incelemelerde bulundu

İl Müdürü incelemelerde bulundu
Sağlık 4.08.2010 17:03:00 6342 0

Malatya İl Sağlık Müdürü H. Bayram Zengin Darende’de aile hekimliği uygulama çalışmalarını inceledi. 12 Temmuz 2010 tarihinde Malatya genelinde geçilen sistemle sağlık hizmetini vatandaşın ayağına götürmeye gayret ettiklerini söyleyen Zengin; “Mümkün olduğunca vatandaşlarımızın temel sağlık hizmetlerinden yararlanması için gayret ediyoruz. Doktorlarımız sorumlu oldukları bölgeleri ev ev ziyaret ederek, vatandaşlarımızın sağlık durumlarıyla yakından ilgilenmeye başladı” dedi.

Darende’de bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunan İl Sağlık Müdürü H. Bayram Zengin, Belediye Başkanı İsa Özkan’la makamında görüştü. Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi ve Aile Hekimliği Merkezi’ni de ziyaret eden Zengin, burada doktorlarla yeni geçilen sistem üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Şehre gitmekten kurtaracak

Darende Sağlık Grup Başkanlığına yeni atanan Dr. Serdar Deveci’yi makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ileten Bayram Zengin, Aile Hekimliği uygulamasının vatandaşı sağlık hizmetlerinden yararlanmak için ilçe ve şehirlere gitmekten kurtaracağını ifade etti.

En fazla doktorlu dönem

Malatya`yı bölgelere ayırdıklarını belirten Zengin, doktorları hizmetin içerisine katmak için çaba gösterdiklerini vurguladı. Darende’de ilçe merkezi, kasaba ve köyleri 8 bölgeye ayırarak hizmet vermeye başladıklarına dikkat çeken Bayram Zengin; “Darende bugüne kadar en fazla doktorla hizmet vermektedir. Mükemmel diye niteleyebileceğimiz, sadece ilçeye değil bölge halkına hizmet veren Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’nin burada bulunması, sağlıkla ilgili önemli bir merkez haline getirdiği ilçedeki sektörel kaliteyi artırmıştır. Şu anda, 8 aile hekimi, 11 uzman olmak üzere toplam 30 doktorumuz vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır” dedi.

Sistem ilerledikçe oturacak

Sağlık Bakanı`nın, `Önlenebilir bir sebepten dolayı bir anne veya çocuk ölümüyle ilgili karşımıza gelmeyin` dediğini hatırlatan Bayram Zengin; "Hiçbir anne evde doğum yapmayacak. Aile hekimi olarak görev yapacak arkadaşlar bunu gebe anneye önceden ebeler vasıtasıyla bildirecek ve takip edilecekler. Eğer bir kadın veya çocuk, önlenebilir bir sebepten dolayı ölürse, bunun acısını kalbimizde hissederiz. Bütün doktor arkadaşlarımıza ne kadar çok garibana ulaşırsak, o kadar kendimizi başarılı sayacağız bilincini vermeye çalışıyoruz. Herkes alanlara çıkacak ve Aile Hekimliği`ni uygulayacak. Sistem oturdukça, zaman ilerledikçe vatandaşlarımız daha da rahatlayacak. Herkes kendisinden sorumlu doktorla muhatap olacak, o doktor hastasının sağlıkla ilgili her türlü sıkıntısına yardımcı olmaya çalışarak elinden geleni sarfedecektir” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: