İmza kampanyası açıldı

İmza kampanyası açıldı

İmza kampanyası açıldı
Gündem 2.08.2010 14:10:00 2008 0

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak’ın Van Vali Yardımcılığına atanması protesto edilerek, kaymakamın ilçede kalması için imza kampanyası başlatıldı. Mülki İdare Amirleri kararnamesi ile Darende Kaymakamlığından Van Vali Yardımcılığına atanan Murat Uzunparmak’ın beklenmedik bir şekilde tayin edildiği ileri sürülerek kalması için vatandaşlardan imza toplanmaya başlandı.

CHP, MHP, BBP, SP, DSP İlçe Başkanları ile bazı sivil toplum kuruluş başkanlarının oluşturduğu grup Kaymakam Uzunparmak’ın ilçeye atanmasının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen farklı bir yere görevlendirilmesini eleştirerek vatandaşlardan imza toplayarak, kararı protesto etti.

İmza kampanyası başlatan grubun ortak fikri olarak atamanın siyasi bir kararla yapıldığı kaydedildi. Açıklamada; “Kaymakam beyin tarafsızlığını istiyoruz, herkese aynı mesafede adam gibi bir adam istiyoruz. Kaymakamımız Murat Uzunparmak’ta bunu görüyoruz ve ilçemizde kalmasını istiyoruz” denildi.

Cumhuriyet Meydanına “Sesimize kulak verin, Kaymakamımızı geri istiyoruz” yazılı bir pankart asan grup, önünde kurdukları masa ile vatandaşlardan imza alarak kampanyaya katılmalarını sağladı.


Anahtar Kelimeler: