Uzun bir aradan sonra ilk defa

Uzun bir aradan sonra ilk defa

Uzun bir aradan sonra ilk defa
Gündem 16.07.2010 15:52:00 2181 0

Darende`de düzenlenen törenle hafızlığını tamamlayan 10 öğrenciye belgeleri verildi. Darende Müftüsü Dr. Nurdoğan Türk, büyük bir başarıyla eğitimlerini sürdüren hafızlık öğrencilerinin ilçenin yakın tarihinde bir ilke imza atarak yörede emsali görülmemiş sayı ve performansla Kur’an-ı Kerim’i ezberlediklerini söyledi.

Törende bir konuşma yapan Nurdoğan Türk Darende Müftülüğüne bağlı üçü yatılı biri gündüzlü olmak üzere 4 Hafızlık kursu olduğunu ve 52 öğrenciye eğitim verildiğini bildirdi. Kur’an Kurslarından bayan öğrencilerin eğitim gördüğü Müftülük kursundan 2, H. Nadiye Erdem kursundan 5 ve Balaban kursundan 2 kişi ile erkek öğrencilerin eğitim gördüğü Osman Hulusi Efendi kursundan 1 kişi olmak üzere 10 gencin hafız olduğunu vurgulayan Müftü Türk, hafızlık eğitiminin 2 yıl sürdüğünü kaydetti.

Nurdoğan Türk, dünyada hiçbir kitabın çok sayıda insan tarafından ezberlenmediğini ve bu alanda Kur’an-ı Kerim’in Allah kelamı olması nedeniyle bir ilk olduğunu belirtti. Hafızlığın bir hazine olduğuna vurgu yapan Türk; “Bir işte başarılı olmak için çalışmak gerekli. Hiçbir iş, dünya meşgalesi yok ki, çalışmadan başarılsın, zaten yüce Rabbimiz, inanan inanmayan ayırt etmeksizin çalışana, hak edene istediğini veriyor. Hafızlık Allah kelamını ezberleme olduğu için bu konuda yüce yaratıcının sizlere ayrı bir teveccüh gösterdiği muhakkak. Önemli olan hafızlığı bitirdikten sonra korumak ve ona uygun ahlakımızla ölene kadar sürdürmektir” dedi.

Müftü Türk hafızlıklarını tamamlayan öğrencilere bitirme belgelerini verirken, kurs hocalarına da teşekkür belgesi ile çeşitli hediyeler takdim etti.

Türk ayrıca, bu yıl uzun bir aradan sonra Darende’den ilk defa bir erkek hafız mezun verildiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl eğitime başlayan Osman Hulusi Efendi Kur’an Kursunda öğrenim gören Hamit Demir’in kısa bir süre önce yapılan bölge yarışmasında birinci seçildiğini, Demir’in Ağustos ayının ilk haftasında da Ankara’da gerçekleştirilecek Türkiye elemelerine Malatya’yı temsilen katılacağını sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: