Tercihlerinizi iyi yapın uyarısı

Tercihlerinizi iyi yapın uyarısı

Tercihlerinizi iyi yapın uyarısı
Eğitim 16.07.2010 15:49:00 3105 0

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Darende`de yüksek puan alarak derece yapan öğrencileri ödüllendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, sadece yüksek puan almanın başarıya yetmeyeceğini, tercihlerin de doğru yönlendirme ve iyi bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

LYS sonuçlarına göre Darende genelinde derece yapan öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

2010 LYS sınavına ilçede 12. sınıfta öğrenim gören 290 öğrencinin katıldığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, elde edilen başarıların takdir edilmeye değer olduğunu söyledi.

Tarak; “Başarılarla övünmek hepimizin ortak duygusudur. Başarılarla övünürken, başarısızlıkları görmezden gelmek olmaz. O yüzden bu sınavlar biz idarecilerin, öğretmenlerin, ailelerin ve öğrencilerin kendilerini ölçmesinde, önemli süreçlerdir. Geçtiğimiz dönemde okullarımızdaki öğretmen sıkıntımıza rağmen böylesi başarılar elde etmemiz çok sevindiricidir. Başarı sadece yüksek puan almakla kalmıyor, bundan sonra idealinize göre iyi ve doğru bir tercih yapmalısınız. Sevdiğiniz, ilgi duyduğunuz mesleklere yönelmeli, o alanlarda eğitim almalısınız. Sizlerin okuyup, insanlara hizmet eden konumlara gelmeniz, ailenizin, öğretmenlerinizin yanı sıra milletimizin de bir kazancıdır” dedi.

Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Necati Tarak daha sonra alanlarında ilk üçe giren öğrencilere birer çanta hediye etti. Törene katılan Özel Birgül Okulu Müdürü Zeliha Yıldız, ilköğretimden sonra okullarının lise kısmında öğrenim gören 4 öğrencinin ilçede derece yapmasının genel başarı üzerine çalışma yaptıklarını kanıtladığını söyledi. Zeliha Yıldız, okullarında eğitim görüp LYS’de ilçe derecesi yapan öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi.

Darende’de LYS sonuçlarına göre okulları, grupları ve başarı durumları ile derece yapan öğrenciler şu şekilde:

 

Matematik Fen alanı (MF1 – MF2 – MF3 – MF4)

1-      M. Akif Sandıkkaya (Darende Lisesi)

2-      Zehra Tunç (Özel Birgül Lisesi)

3-      Dursun Karakaya (Özel Birgül Lisesi)

 

Türkçe Sosyal alanı (TS1 – TS2)

1-      Cuma Yılmaz (Darende Lisesi)

2-      Oktay Çoban (Darende Lisesi)

3-      Fatih Tunca (Özel Birgül Lisesi)

 

Türkçe Matematik alanı (TM1 – TM2 – TM3)

1-      Osman Hamidettin Bolat (Özel Birgül Lisesi)

2-      Yusuf Sümer (Balaban Lisesi)

3-      Emre Ercan (Balaban Lisesi)

 

Dil alanı

1-      Abdurrahman İzci (Darende Lisesi)

2-      Zeynep Zengel (Darende Lisesi)

3-      Niyazi Efe (Darende Lisesi)


Anahtar Kelimeler: