Soğuksu birleştirdi, sevgi bütünleştirdi

Soğuksu birleştirdi, sevgi bütünleştirdi

Soğuksu birleştirdi, sevgi bütünleştirdi
Gündem 10.07.2010 18:57:00 2688 0

Darende’de bu yıl 4.’sü tertiplenen ‘Yıkılhan Yayla Şenlikleri’ 10 Temmuz 2010 günü Günerli Köyüne bağlı Soğuksu mevkiinde yapıldı. Malatya ili Darende ilçesi ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen çok sayıdaki köyün katılımıyla gerçekleşen etkinliklere 2 bini aşkın vatandaş katıldı.

Beraberliğimizi pekiştiriyoruz

Şenliklerin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Hacı Ahmet Ünver, yılda bir defa sıla-i rahim yapmak, hasret gidermek, memleket ziyaretiyle gelenek ve göreneklerin yaşatılması amacıyla tertipledikleri etkinliklerin her geçen yıl daha da katılımlı hale geldiğini söyledi. Hacı Ahmet Ünver; “Birçoğumuz, doğduğumuz bu topraklardan gurbete gitmişiz, ekmeğimizin, işimizin peşinde koşturuyoruz. Bu yoğunluk arasında topraklarımızı, hatıralarımızı, gelenek ve göreneklerimiz, akrabalık, komşuluk, arkadaşlık ilişkilerimizi güçlendirmek ve sürdürmek adına böylesi bir şenlik düzenleyerek, varolan beraberliğimizi pekiştiriyoruz” dedi.

Şenlikler belli bir haftada toplanacak

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan da bu tür etkinliklerin insanların sosyalleşmesi ve bağlı olduğu öz duygularını geliştirdiklerine dikkat çekti. Özkan, “Birbiriyle akrabalıkları bulunanlar belki böylesine vesilelerle bir araya gelmekte, tanışmakta, memleketine olan bağlılığını ortaya koymakta, köyü, doğduğu toprakları için bir şeyler yapmayı istemektedir” dedi. Başkan Özkan önümüzdeki yıldan itibaren ilçe genelindeki bu tür sosyal etkinlikleri Ağustos ayının son haftasına toplamayı düşündüklerini ifade etti.

Bölge insanının barışı

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt’ta bölge insanının barış, sevgi ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşadığını, bu tür etkinliklerin de bunun bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Bozkurt, Malatya çiftçisinin gözbebeği olan kayısının tanıtımı için çeşitli illerde programı olduğu için gelemeyen Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın selamlarını getirdiğini kaydetti.

1800 rakımlı mevki

Şenlikler için 2 büyükbaş hayvan, 7 koç ve 5 kuzunun kesildiği, 750 kilogramlık et kazanlarda kavurma yapılıp, 125 kilogram bulgur harcanarak pişirilen pilavla misafirlere ikram edildi. Yıkılhan yaylasında geçtiğimiz yıl İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen alanda bir araya gelen vatandaşlar 1800 rakımlı mevkiye adını veren buz gibi akan soğuk sudan kana kana içerek, serinlemeye çalıştı.

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, siyasi parti başkanları, il genel meclis üyeleri, resmi kurumların amirleri ve sivil toplum kuruluş yöneticilerinin katıldığı şenliklerde halk müziği sanatçısı Mehmet Balaban da sahne alarak, yayladaki coşkuya okuduğu parçalarla renk kattı.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=3814752


Anahtar Kelimeler: