Bölücü terörün belini kırın

Bölücü terörün belini kırın

Bölücü terörün belini kırın
Gündem 5.07.2010 11:16:00 2294 0

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu Darende`yi ziyaret etti. Partililer tarafından karşılanan Topçu, teşkilatı ziyaretinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak gündeme ilişkin görüşlerini bildirdi. Topçu: “Bir birinizi oraya buraya davet etmeyi bırakın, kayıkçı kavgasından vazgeçin, bir araya gelin, milletten aldığınız yetkinin hazineden aldığınız paranın hakkını verin bölücü terörün belini bir kırın” dedi.

BBP İlçe Başkanlığında partililerle bir araya gelen Topçu sözlerine “Rahmetle andığımız Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın memleketinde bulunmaktan çok mutluyum” diyerek başladı. Kendisine ikram edilen kayısılardan tadan Topçu, kayısının dünya markası olması gerektiğine inandığını belirterek, bu konuda kentte bir sanayi oluşturulmasının zorunluluğunu dile getirdi.

Topçu; “Başbakanın memleketinde kaçak çay satılırsa vay bizim halimize denmez mi? Rize’nin çayı dünya markası değil, onlarca yerde bağırdık, çağırdık sonunda Rize’de tonlarca kaçak çay yakalandı. Devletimizin milli ürünlerimizi dünya markası yapması lazım. Bunu başarırsak, aşsızlığın, işsizliğin, yoksulluğun belini kırarız. Örneğin dünya fındık üretiminin yüzde 78’i Karadeniz sahillerinde yapılıyor ama hala fındıkla ilgili düzgün bir sanayi yok. Gidip Hollanda’ya baktığınızda bizim nüfusumuzun yarısından daha azlar ama tarım ve hayvancılık ürünleri dünya markası olmuş. Kayısıya geldiğimizde ise dünyanın en yetkin, en etkin, en özellikli kayısısı Cenab-ı Hakk’ın hikmeti burada yetişiyor. Neden bu dünya markası olmuyor da, marka diye elin kivisini alıp ta bilmem nerelerden getiriyoruz. Neden Kanada’dan buğday alıyoruz buna iyi bakmamız lazım, niye şimdi Romanya’dan ithal et getiriyoruz, neticede diyorum ki, ülke iyi yönetilemedi. Kessinger diyor ki bir ülkeyi zaptu rapt altına almak istiyorsanız, yiyecek ve içecek kaynaklarını ele geçirin” dedi.

Milleti genetiği oynanmış domates tohumuna mahkum eden iktidarların şimdi mecliste bir birine muhalefet yaptığına dikkat çeken Yalçın Topçu; “Millet sizin birinize iktidar diğerlerinize de muhalefet görevi verdi. Siz hazineden 307 Milyon para alıp, aranızda bölüşüyorsunuz, plazalarda oturuyorsunuz. Allah aşkına bir birinizle kavga etmeyi bırakın, memleketin üç ana meselesi var, bölücü terör, ekonomik terör, ahlaki terör, bunlarla alakalı çözüm noktasında hele ki bölücü terörü milli bir mesele olarak görün, bir birinizi oraya buraya davet etmeyi bırakın, kayıkçı kavgasından vazgeçin, bir araya gelin, milletten aldığınız yetkinin hazineden aldığınız paranın hakkını verin bölücü terörün belini bir kırın. Ondan sonra bu ekonomik terörle alakalı gereğini yapın. Dünyada marka edebileceğimiz ürünlerimizin gereğini yapın. Meclise bölücü terör sözcüleri sızmış ve girmiş, milletin meclisinde sizi hiçe sayarak, parmak sallıyorlar gereğini yapın” diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili yeni gelişmeler yaşandığını da vurgulayan Topçu; “Türkiye’de hukuk içinde kalarak hak aramak zordur. Sayın Cumhurbaşkanı’na gittik ve anlattık, Sayın Başbakan’da üzerine düşeni yaptı, irade onlarındı, o süreci aştılar ve başlattılar ve anlattığımız yolun doğru bir yol olduğunu ifade ettik. Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşları hukuk içerisinde kalarak hak arıyor demiştim. Devlet vatandaşına sokakta hak aratır mı, ben sokakta hak aramak istemiyorum gereğini yapın dedim. Neticede o gün yapılan işlerle birlikte Başbakanlık Teftiş Kurulu, Mülkiye Müfettişleri, Meclis Araştırma Komisyonu, Devlet Denetleme Kurulu ve tabiî ki savcılarımızın tekamül ettirdiği dosya, onlardan birisi netice verdi. Bu kirli haberle alakalı sorumlularla alakalı gereğini raporlarla ortaya koydu. Bundan çok memnunuz. Önümüzdeki günlerde bu kurullardan millet vicdanını rahatlatan her şey çıkacak. Millet şüphelerin aydınlatılmasını, durum ne ise, nereye gidiyorsa önünde arkasında ne varsa çıkarmalı. İşte orada milletin ezberi bozulacak inşallah. Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesi ve arkadaşlarının ortaya koyduğu bu süreç bir örnek olacak ve oradan rahmetlik Özal’a da gidilecek. Rahmetli Adna Kahveciye, Recep Yazıcıoğlu ve rahmetli Ecevit’e de gidilecek. Millet vicdanında mahkum olmuş şeyler neyse bizim bu konudaki ilke ve prensiplerimiz onlarında aydınlatılmasına ışık tutacak” dedi.

Topçu daha sonra Somuncu Baba türbesini ziyaret etti. Türbenin yer aldığı külliyeyle ilgilenen Hulusi Efendi Vakfı’nın Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’le görüşen Topçu, Darende Tanıtım Merkezini de gezdi. Darende’ye ilk defa 1983 yılında geldiğini söyleyen Topçu; “O günden bu zaman çok şey değişmiş. Vakıf çok güzel çalışmalarla milli ve manevi değerlerimize sahip. Hizmetlerinizi imrenerek izledim. Özellikle insan odaklı sosyal toplum amaçlı hizmetleriniz her türlü takdirin üzerindedir” dedi.

Gezi sırasında H. Hamidettin Ateş tarafından BBP liderine Muhsin Yazıcıoğlu’nun 16 Şubat 2009 günü Darende’ye yaptığı son ziyarette çekilen fotoğrafı hediye edildi.

Darende’ye bağlı Ayvalı Beldesindeki Alabalık Şenliklerine de katılan Yalçın Topçu, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada milletimizi birlik içinde yaşaması yönünde mesajlar verdi. Topçu; “Bir isteğimiz var, Türkü, Kürdü, lazı, alevisi, sünnisi, başı açığı, başı kapalısı insanımız doğduğu yerde doysun, başı dik karnı tok olsun, ay yıldızlı al bayrak altında bir büyük Türk Milleti olarak, güçlü bir Türkiye olarak var olalım inşallah” dedi.

Ayvalı’ya gelen ilk siyasi parti genel Başkanı olan merhum Yazıcıoğlu’nun beldede hiç siyaset yapmadığına işaret eden Yalçın Topçu; “O, bütün milleti kucakladı, ben onu emanetçisiyim ben de onun gibi yapacağım. Şenliğiniz hayırlı olsun, birliğiniz beraberliğiniz barışınız daim olsun. Ayvalılılar parti ayrımı gözetmeksizin rahmetli Genel Başkanımızın emanetine sahip çıkarak Hamit Demir kardeşimizi seçti. Anadolu’da bir söz vardır, ‘imkan variken bir şeyler yapmak her kişinin kârı, imkansızlıklar içerisinde birşeyler yapmak er kişinin kârı. Siz bize bu emaneti teslim ettiniz ama bizim Hamit Demir kardeşimiz de ne kadar er kişi olduğunu yaptığı hizmetlerle gösterdi” dedi.

Millete hizmet için hazırlandıklarını ifade eden Topçu; “Dik duracağız, doğru söyleyeceğiz, düz yürüyeceğiz ve inşallah milletin muktedir iktidarını gerçekleştireceğiz. Bunu da milletle, sizlerle beraber yapacağız” diye konuştu.

Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir de Muhsin Yazıcıoğlu’na ve hemşehrilerine verdiği hizmet sözünü yerine getirmek için büyük bir gayretle çalıştığını ifade etti.

Konuşmaların ardından alabalık ikramı yapıldı. BBP lideri kıl çadırın altında vatandaşlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi.

Yalçın Topçu daha sonra Yozgat Akdağmadeni’ne gitmek üzere Darende’den ayrıldı.

      Haberin Fotoğrafları için tıklayın

        http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=3754432


Anahtar Kelimeler: