Devlete minnettarlar

Devlete minnettarlar

Devlete minnettarlar
Sağlık 3.07.2010 13:41:00 6581 0

Darende’ye bağlı Ağılbaşı Beldesi’nde yaşayan 75 yaşındaki Havva Şimşek’e Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca solunum cihazı alındı.

Darende Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda solunum cihazını teslim alan Hasan Şimşek, yaklaşık 10 yıldır rahatsız olan eşinin devletin sağladığı imkânla rahat bir nefes alacağını söyledi.

Ağılbaşı’nın Nal Mahallesi’nde yaşayan eşi için Malatya Beydağı Devlet Hastanesi’nden aldıkları rapor ile Darende Kaymakamlığı’na başvurarak yardım talep ettiklerini ifade eden Hasan Şimşek oksijen cihazının kendilerini sonsuz mutlu ettiğini bildirdi.

“Paramız yoktu, alamadık”

Çiftçilik yaptığını ve çok az geliri olduğunu belirten Hasan Şimşek, “On yıldır rahatsız olan eşime paramız olmadığı için oksijen cihazını biz alamadık. Darende Kaymakamlığı’na başvurduk, gerekli değerlendirme yapılarak eşim için cihaz yardımına karar verildi. Bizlere desteğini esirgemeyen devletimize, Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak ile diğer yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak da devletin vatandaşlarının sağlık, eğitim ve yaşamlarını sürdürme anlamında ihtiyaç duyduğu alanlarda gerekli yardımı yaptığını anlatarak; “Yapılan başvuruyu inceledik, yerinde bir yardım oldu. Oksijen cihazı aldığımız vatandaşımızın her nefeste devletimizi hayırla ve minnetle anacağını inanıyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: