Salonda tek başına

Salonda tek başına

Salonda tek başına
Eğitim 3.07.2010 13:40:00 2424 0

İlköğretim 6, 7, ve 8. sınıfların katıldığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öğrenciler ve velilerin büyük heyecanı arasında Darende’de de gerçekleşti. Çok sayıda veli de öğrencileriyle birlikte sınavların yapılacağı okullara gelerek heyecanlarına ortak oldu.

Ailesi bir süre önce Adana`dan Darende`ye taşınan öğrenci, ilköğretim 7. sınıfların katıldığı Seviye Belirleme Sınavına (SBS), kendisi için açılan salonda iki gözetmen eşliğinde girdi.

Hakkı Kayacı, ailesinin sınav takviminin işlemesinin ardından Adana`dan Darende`ye taşınması nedeniyle sınava, Darende Lisesi`nde açılan yedek salonda tek başına girdi. Kayacı`ya sınav süresince iki gözetmen eşlik etti.

Gözetmenler eşliğinde tek başına sınavı tamamlayan Kayacı, yaptığı açıklamada, böyle bir uygulama beklemediği için ilk başta heyecanlandığını ve şaşırdığını ifade ederek, bu heyecanı üzerinden çabuk atarak soruları cevaplandırdığını belirtti.

Koskoca salon ve iki gözetmen

Sınavının çok iyi geçtiğini ve gözetmenlerin de kendisini olumlu yönde motive etmeye çalıştığını dile getiren Kayacı, şöyle dedi: `Benim heyecanlandığımı görünce, gözetmenler benimle ilgilendiler. Hatta, `bak Milli Eğitim sadece sana koskoca bir salon ve iki gözetmen tahsis etti, özel olduğunu bil` şeklinde espri yaparak bana yardımcı olmaya çalıştılar. Sınavım iyi geçti. Başarılı bir sonuç bekliyorum.`

Öğrencinin annesi Gülseren Kayacı da, yaşadıkları maddi zorluklar nedeniyle ani bir kararla Darende`ye yerleştiklerini, Çukurkaya köyünde oturduklarını, Hakkı`nın taşımalı eğitimle ilçeye gelerek eğitimini sürdürdüğünü anlattı.

Anne Kayacı, `Durumumun el vermediği için, Adana`ya sınav için götüremedik. Sınava burada girdi. Salonda tek başına sınava girmesi bana da garip geldi. Ama zeki ve çalışkan bir çocuk olan oğlumun sınavının iyi geçmesi beni mutlu etti` diye konuştu.

Bu arada il merkezine 120 kilometre uzaklıktaki Darende’de SBS bu yıl 3. kez yapıldı. 485 7. sınıf öğrencisi 3 ayrı okulda 28 salonda SBS’ye katıldı. Dün yapılan 8. sınıf öğrencilerinin girdiği SBS’nin 3 okulda, 26 salonda 452 kişinin katılımıyla gerçekleştiği öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: