6 ilin şampiyonları

6 ilin şampiyonları

6 ilin şampiyonları
Eğitim 5.05.2008 11:48:00 3872 0

     Malatya’da düzenlenen, 6 ilden 550 öğrenci ve 59 okulun katıldığı matematik olimpiyatı yarışmasında Darende’nin ilk ve tek özel ilköğretim olan Birgül Koleji birinci oldu.

Özel bir eğitim kurumunun Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığı Matematik olimpiyatında 550 öğrenci arasından birinci olan Sabri Tuğrul, başarısını düzenli çalışmaya ve öğretmenlerinin özverisine borçlu olduğunu söyledi. Öğretmenlerinin ilgisini ve özverilerini boşa çıkartmadığını söyleyen Tuğrul, 550 öğrencinin içinden Matematik gibi bir dalda birinci olmanın hem okul hemde Darende adına önemli bir başarı olduğunu kaydetti.

Yarışmada ayrıca Sabri Tuğrul birinci olurken beşinci Furkan Delikurt ve Nusrettin Doğan’da 13. olarak Darende’ye önemli bir başarı hediye ettiler.

Ödüllerini Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’tan alan öğrenciler, Darende’nin adını böylesine güzel başarılarla her yerde ve her zaman duyuracaklarını söylediler.

AA Muhabirine açıklama yapan Özel Birgül İlköğretim Okulu Müdürü Yavuz Dizdar, başarıların bir tesadüften ibaret olmadığını öğretmeninden hademesine kadar okul olarak eğitimde kalite ve başarı için çalıştıklarını belirterek,  “Darende’nin çocukları zekidir” tezini aldıkları başarılarla da perçinlediklerini ifade etti. Dizdar ayrıca böyle güzel bir faaliyeti gerçekleştirmelerinden ötürü Malatya Başer Eğitim Kurumlarına teşekkür ettiğini söyledi.


Anahtar Kelimeler: