Araştırma köklü bir kaynak olacak

Araştırma köklü bir kaynak olacak

Araştırma köklü bir kaynak olacak
Kültür-Sanat 3.07.2010 13:13:00 6444 0

"Malatya Mutfağı ve Yemek Kültürleri" adlı kitapta yer almak üzere Darende’deki yöresel yemekler ve mutfak kültürü üzerine bir inceleme yapıldı.

Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç ile Malatya Kız Meslek Lisesi Yemek Bölümü öğretmenlerinden Bedriye Başaranlar ve Işın Polat ilçemizde yemek ve mutfak araştırmaları yaparak, tespit ettikleri hususları kayda aldı.

İbrahim Halil Kılıç çalışmaları sürdürülen kitabın Malatya’nın yemek ve mutfak kültürünü kayıt altına alarak gelecek kuşaklara bir miras olarak bırakılması adına örnek bir eser olacağını söyledi.

Darende kültür zengini

Kitapta Darende ile ilgili bölümlere geniş yer verileceğini en fazla çeşit ve mutfak kültürüne ait unsurları ilçede tespit ettiklerini ifade eden Kılıç; “Yapılan bire bir görüşmelerle tarifler alındı. Yöreye ait, yemek, tatlı, içecek ve çerez çeşitleri hakkında detaylı incelemeler yapıldı. Ayrıca yöresel bitkilerin tespitinin yanı sıra mutfak araç – gereçlerinin resimlemesi gerçekleştirildi. Bu konuda Hulûsi Efendi Vakfı’nca Darende, Somuncu Baba Tanıtım Merkezi’nde çok sayıda unsura yer verilmiş, mutfak kültürüne dair aradığımız birçok şeyi burada gördük” dedi.


Anahtar Kelimeler: