Namaz Platformu Darende´de

Namaz Platformu Darende`de

Namaz Platformu Darende´de
25.05.2008 11:44:00 2519 0

Darende Güldeste Derneği tarafından ‘Namazla Diriliş’ konferansı verildi.

Esnaf Kefalet Kooperatifi Salonunda verilen konferansa ilgi oldukça büyük oldu. Çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği konferansa konuşmacı olarak İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, Hatip Abdulaziz Kutluay, Yazar Abdullah Yıldız katıldı.

Dernek Yöneticisi Hasan Kaya’nın açılış konuşmasıyla başlayan konferans konuk yazarların birbirinden farklı namaz hakkında ki konuşmalarıyla devam etti.

Namaz Platformunun ilk etapta namaz kılmayanlara namazla tanıştırmak olduğunu söyleyin Yazar Abdullah Yıldız, insanların namazı gündeminden çıkartmaması gerektiğini söyledi.

Kurtlar Vadisi ve Ergenekon Davasına bakarak gündemimizi işgal edenlere izin vermeden namaza yönelinmesi gerektiğini belirten Yıldız, “Amacımız Namaz platformu olarak birinci etapta namaz kılmayanlara namazı tanıştırmak. Beş vakit namaz kılıyorum ama bir şey anlamıyorum diyen kısmada etki yapabilmek ve üçüncü amaçta namazla hayatı birleştirmek, namazla sokağa müdahale etmek,  namazla insanları bir araya getirmek. Her gün gündemimize sporla, siyaset, Kurtlar Vadisiyle, Ergenekon Davasıyla meşgul edilmektedir. İnsanlar gündemlerinin işgal edilmesine fırsat vermemelidir. Eğer gündemlerinizde devamlı bunlar olursa namaz gündeminizin en son sırasına girerse hiç hoş olmaz. Namaz, müslümanın gündemini günde beş defa yenileyen bir ibadettir. Namazı günde beş kez gündemimizden çıkartmayacağız” dedi.

Hatip-Yazar Abdulaziz Kutluay ise Namazın bütün kötülüklerden koruduğunu söyleyerek içimizdeki namazsızlık yarasına son verilmesi gerektiğini anlattı. Yazar Kutluay konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Allah insanlığa teminat veriyor: ‘Namaz sizi bütün kötülüklerden alı koyar.’ Dünyaya geldiğimiz zaman bütün aile efradımız sevinir olumuz yada kızımız oldu diye. Aile büyümüz ismimizi koyar. Yönünü kıbleye döner, kulağımıza ezanı okur ve kulağımıza kamet getirir arkasına ismimiz konur. Hayat çok uzun değil, bir yerde ezan ve kamet varsa arkasında namaz olması lazım. Ama çocuğumuz odlunda kulağına ezan ve kamet getiriyoruz, ondan sonra bütün yemek ve tatlıları yiyoruz ondan sonrada namaz sız kalkıp gidiyoruz. Aradan uzun bir zaman geçiyor ve gün geliyor o ağlayarak dünyaya gelen insan vefat ediyor. Bu defa da ezansız ve kametsiz er kişi niyetine yada hatun kişi niyetine diyoruz. Sadece namaz kılıyoruz. O zaman hayat nedir. Bir ezan kamet ve musalladaki namaz kadar kısadır. Onun için namazımızı ihmal etmeyelim. İçimizdeki bu namazsızlık yarasına bir son verelim”

Namaz hakkında katılımcıları bilinçlendirmek için düzenlenen konferansta katılımcılar, bu tür konferanslar sayesinde Namazı bilinçli kıldıklarını vurguladılar.

Yazarlar, Ahmet Bulut, Abdulaziz Kutluay ve Abdullah Yıldız konferansa gelen vatandaşların kitaplarını imzaladılar.


Anahtar Kelimeler: