Yaşanabilir şehir seçtiler

Yaşanabilir şehir seçtiler

Yaşanabilir şehir seçtiler
Eğitim 3.07.2010 13:05:00 2175 0

GSM Operatörü Turkcell’in sponsorluğunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın organizesi ile öğrencilerin ülkemizin farklı yer ve kültürlerini tanıması amacıyla düzenlenen Gönül Köprüsü projesi kapsamında Samsun’dan gelen 200 öğrenci, Darende’yi gezdi. Ortaöğrenim ve lise öğrencileri hayranlıkla gezdikleri ve açık hava müzesine benzettikleri Darende’yi yaşamaya değer bulduklarını kaydetti.

Malatya’dan Darende’ye gelen öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, Şube Müdürleri ve Kaymakamlık görevlilerinin rehberliğinde gezdirilerek ağırlandı. Günpınar Şelalesi, Hasan Gazi Şehitler Abidesi, Tohma Kanyonu, Somuncu Baba Türbe ve Külliyesi ile Darende Tanıtım Merkezi’ni gezen öğrencilere çevre esnafı kayısı ikram etti.

Geziye başkanlık eden Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta Darende`de çok sayıda güzelliği bir arada görünce şaşırdıklarını ve hayranlıkla gezdiklerini söyledi.

Büyük bir kültür ilçesi

Alican Usta; “Gönül Köprüsü projesi kapsamında Samsun’dan 200 öğrenci ile Malatya’ya geldik. Kente ilk adım attığımız andan itibaren çok güzel karşılandık. Bugün de Darende’yi gezdik. Gezince tanıyınca ilçenin önemini ve özelliğini daha iyi kavradık.  Darende’nin bu kadar büyük bir kültür ilçesi olduğunu bilmiyorduk, iyi ki geldik. Çok sayıda güzelliği bir arada görünce öğrencilerimiz de çok şaşırdı ve hayranlıkla gezdi. Darende’de Günpınar Şelalesi’nin ardından Tohma Kanyonu ve Somuncu Baba’yı gezdik. Hepsi harikulade yerler, doğa, tarih iç içe geçmiş ve insanların dinlenirken keyif duyarak gezip, tanıyabilecekleri imkânlar sunulmuş. Somuncu Baba’yı ülkemizde ve dışarıda çok insan biliyordur, buradaki düzen çok güzel hazırlanmış, peyzaj çalışmaları ilgi çekici boyutlarda tertiplenmiş. Burayı gezmekten, ziyaret etmekten dolayı çocuklar da çok mutlu oldu ve durum yüzlerine tebessüm olarak yansıdı” dedi.

Darende güzelliklerle hatırlanacak

Samsun’un hem doğal bitki örtüsü hem de kültürel yaşamının bu bölgeden belirgin ölçüde farklı olduğunu bildiren Usta; “Gönül köprüsünün temel amacı da çocukların milletimizin değişik kültürlerini tanıması, birbirleriyle kaynaşmasıdır, o açıdan baktığımızda projenin tam amacına uyduğunu söylemek mümkün. Böylesine güzel yerleri gezmekten son derece mutluyuz, bizlere ev sahipliği yapan buradaki tüm yetkililer, vatandaşlar ve meslektaşlarımıza teşekkür ederiz. Çocuklar, Malatya’yı Darende’yi güzellikleriyle hatırlayacak” diye konuştu.

Yaşanmaya değer bir yer

Geziye katılan Aziz Atik Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Selim Gül de yöre insanlarını Samsun’dakilerle karşılaştırdıklarında çok sıcak olduklarını ifade etti. Selim Gül; “Bizlerle çok yakından ilgilendiler, nereye gitsek bir şeyler ikram edip güleryüz gösterdiler. Darende’nin doğal güzellikleri de dikkat çekici boyutta, burası bizim yöremizden çok farklı. Darende’yi çok beğendik ve burasının yaşanmaya değer bir yer olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Öğrenciler bolca hatıra fotoğrafı çektirdikleri gezinin ardından Malatya’ya hareket etti.


Anahtar Kelimeler: