Herkese ders olmalı

Herkese ders olmalı

Herkese ders olmalı
Gündem 3.07.2010 12:51:00 2217 0

Darende’ye bağlı Ilıca Beldesi İstiklal Mahallesinde 5 dakikalığına koşularının düğününe giden Yusuf Uluağaç (23) kimin silahından çıktığı bilinmeyen bir kuşunla can verdi.

Edinilen bilgilere göre 26 Haziran 2010 günü Ilıca Beldesinde gece arkadaşları ile vakit geçiren Yusuf Uluağaç, komşularının düğününe hayırlı olsun demek için uğradığı sırada nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla hayatını kaybetti. ‘Beni vurdunuz’ diye bağıran, göğsünde yara alan ve ağzından kan gelen Uluağaç hemen bir otomobile bindirilerek Darende’ye doğru yola çıkarıldı.

Olayın hastaneye bildirilmesi üzerine yola çıkarılan ambulansla yaralıyı taşıyan otomobil karşılaştığında Yusuf Uluağaç’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Silahla yaralama olduğu bildirilen Jandarma, beldeye gelerek incelemelerini başlattıktan sonra olayı üstlenen olmayınca görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda düğün alanında bulunan çok sayıda vatandaşı ifadeleri alınmak üzere karakola götürdü. Yapılan tahkikatla durumlarından şüphe duyulan bazı kişilerin evlerinde yapılan aramada 2 silah ele geçirildiği ve olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındı.

Göğsünden aldığı tek kurşunla hayatını kaybeden Uluağaç’ın cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemenin ardından beldede toprağa verildi. Yusuf Uluağaç’a, isabet eden mermi çekirdeğinin vücudundan çıkarıldıktan sonra balistik incelemesinin yapılacağı ve hangi silaha ait olduğunun tespit edileceği kaydedildi.

Ilıca Belediye Başkanı Hasan Bayram, beldede bugüne kadar böyle bir olay meydana gelmediğini ve herkesin üzüntüye boğulduğunu ifade etti. Aynı anda beldede üç düğün birden yapıldığını, müessir olay sonrasında tüm eğlencelerin iptal edildiğini vurgulayan Bayram; “Düğünlerde silah sıkılmasına karşıyım, gençler cahillikle ağır şekilde sonuçlanan olaylara sebep oluyor” dedi.


Anahtar Kelimeler: