Masto adını yaşatıyor

Masto adını yaşatıyor

Masto adını yaşatıyor
Hemşehriler 3.07.2010 12:50:00 3134 0

Antalya’da inşaat sektöründe hizmet veren hemşehrimiz Yusuf Akpınar Darende çevresinde ‘Barutçu Masto’ olarak tanınan dedesi Mustafa Akpınar’ın lakabını firmasıyla markalaştırdı.

Darende’nin Karabacak Köyü Kayalık Mezrasında 1972 yılında merhum Mehmet Akpınar’ın oğlu olarak dünyaya gelen Yusuf Akpınar’ı Antalya’daki ofisinde ziyaret ettik. Turizm kenti Antalya’da ticaret yapan Akpınar inşaat sektöründe de yaptığı çalışmalarla adını duyurmaya başladı. Birçok Darendeli gibi pazarcılık yaparak İstanbul’da çalışma hayatına atılan Yusuf Akpınar, 2003 yılında Antalya’ya gelerek yerleşik ticarete başladı. Kentin ilk ucuz ürünler satan mağazasını açan Akpınar, daha sonra spot ürünlerle çeşitlendirdiği işyerini Ekonomi Dünyası adıyla kentin markalarından birisi yapmayı başardı.

32 bin çeşit ürün satıyor

3’ü Antalya’da, 1’i de Denizli’de olmak üzere 4 şubeyle bölgede ticari faaliyetini sürdüren Akpınar, kardeşleri Ömer, Ahmet ve Hüseyin Akpınar’la dayanışma içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. 32 bin çeşit ürün sattıklarını ve kriz dönemlerini yatırım yaparak verimli bir şekilde geçirdiklerine dikkat çeken Yusuf Akpınar, 2007 yılında inşaat sektörüne de adım atarak yeni bir alanda yatırım yaptıklarını anlattı.

Yusuf Akpınar; “Dedemin adını marka yaparak geçmişimize sahip çıkıp nereden geldiğimizi unutmadan adım atmaktayız. Darende’ye, köyümüze, baba topraklarımıza çok düşkünüz. Darende’yle bağımızı koparmamak için ilçeden bir daire aldık, sürekli gelip gidiyoruz” dedi. Sosyal ilişkileri çok güçlü olan ve çevresinde oldukça sevilen bir isim olan Akpınar gazetemiz aracılığıyla tüm hemşehrilerimize selam gönderdi.


Anahtar Kelimeler: