Darende´de METEF Fuarı

Darende`de METEF Fuarı

Darende´de METEF Fuarı
Eğitim 7.06.2008 11:40:00 3690 0

Darende`de Mesleki ve Teknik eğitim okulları tarafından hazırlanan yıl sonu fuarı törenle açıldı.

Esnaf Kefalet Salonunda düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı.

Açılan fuara İlçe Kaymakamı Vural Karagül, Darende Belediye Başkan vekili Orhan Ormancı, AK Parti İlçe Başkanı İsa Özkan, Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, daire amirleri ve okul müdürleri katıldı.

“Darende Metef 2008” fuarının açılışında konuşan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Suat KILIÇ, çağın bilgi ve teknoloji çağı olduğunu ifade ederek, eğitimde de çağı takip etme gayreti içinde olduklarını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak ise eğitim konusunda Darende’nin çok iyi duruma geldiğini okul sayısı, derslik sayısı ve öğrenci sayısı bakımında birçok ilden dahi iyi durumda olduklarını anlattı. Dersliklerde bulunması gereken öğrenci sayısı standardının Darende’de gerçekleştiğine dikkat çeken Tarak, Darende’nin eğitim konusunda çağ atladığını ifade etti.

Okulların yapmış olduğu birbirinden farklı eserler stantlarında ziyaret edilirken fuara ilçede bulunan 16 lise ve ilköğretim okul katıldı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Okulu başta olmak üzere Halk Eğitim Merkezi ve diğer okulların yıl boyunca hazırladıkları biçki, dikiş, tel kırma, ahşap boyama, nakış, triko ve çeşitli teknik projelerin yer aldığı sergide toplam 3 bin civarında eser yer aldı.

Darende’de bulunan Meslek Liselerinin ortaklaşa düzenlediği “Darende Metef 2008” fuarı 3 gün süreyle açık kalacak.


Anahtar Kelimeler: