Adana’dan Yüksekokullara 2 Milyon

Adana’dan Yüksekokullara 2 Milyon

Adana’dan Yüksekokullara 2 Milyon
Gündem 4.06.2010 18:24:00 2220 0

Darende’ye yapılacak Meslek Yüksek Okullarının inşası için yapımını Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın (DASEV) üstlendiği binalara Adana’daki iş adamı hemşehrilerimizden 2 Milyon TL destek sözü alındı. Yüksekokulların temeli, Zengibar Güreş ve Kültür Festivali kapsamında 6 Ağustos günü atılacak.

7 Mayıs 2010 Cuma günü yapılan toplantı öncesinde Belediye Başkanı İsa Özkan ile DASEV yöneticileri işadamlarını tek tek ziyaret ederek, kayısı ikramıyla birlikte toplantı davetiyelerini takdim etti.

Zirve’ye gelen isimler

Park Zirve Zaimoğlu’nda yapılan toplantıya Adana Valisi İlhan Atış, AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, DASEV Başkanı Nazım Turgut ve iş adamları katıldı.

Hayat ışığını yakalım

DASEV Başkanı Nazım Turgut toplantıda yaptığı konuşmada; “Darende’nin söndürülmüş olan hayat ışığının tekrar yakılması için sizlerden destek istedik, bu imdadımıza cevap verdiniz. Bunun için hepinize teşekkür ediyorum. Şimdi bize düşen bu ışığı en güçlü şekilde yakmaktır. Öyle olmalıdır ki bu ışıktan sadece Darende değil, Türkiye faydalanmalıdır” dedi.

Zorlamayacak proje

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ilçemize devlet desteği ile bugüne kadar yapılan ve proje aşamasında olan hizmetleri anlatarak bu yatırımların karşısında Darendeliler için çokta zor bir proje olmayan yüksekokulların yapımı için destek istedi. Belediye olarak iki yıl içerisinde 300 bin TL para ile temel kazı işlemlerini yapacaklarını ve binalar bitene kadar beton ihtiyaçlarını ilçedeki Darende Hazır Beton ve Özkanlar Hazır Beton santralleri aracılığıyla maliyetine dökeceklerini belirtti.

Turizm ve Ziraat bölümleri açılacak

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Cemil Çelik de rektörlüğe atanmasının ardından Darende’ye yaptığı ilk ziyaretinde kendisi için hazırlanan karşılama töreninde yaşadığı duyguları ve törenle alakalı memnuniyetlerini bildirdi. Darende’ye yaptığı geziler ve Darende ile ilgili toplanan veriler neticesinde Darende’de inanç turizmine yönelik büyük bir potansiyel olduğunu ve bu doğrultuda Darende’de Turizm ve Otelcilik bölümünün gerekli olduğunu belirtti. Cemil Çelik; “Bununla birlikte Ziraat ve Balıkçılıkla ilgili bölümlerde açılabilir. Yani mezun olan öğrenciler bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yetişecektir. Yüksekokullar için arsa tahsis işlemleri bitmiş, binaların yapılıp üniversiteye tesliminin ardından tefrişatını da üniversite olarak yapacağız. Okulları hemen açarak Darende’nin özlemle beklediği hedefi hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Darendeli üstüne düşeni yapar

AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı “Darendeliye mal satmak zordur, alırken iflahınızı sökerler, ödemeye geldiği zaman üç gün önce arar paranı çek diye haber ederler” Darendelinin ticaretinde böyle dürüst insanlar olduğunu ve hayır işlerinde de yarışan bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Darendeliler için zor bir iş olmadığını belirten Fındıklı kendisinin de üzerine düşeni yerine getireceğini sözlerine ekleyerek destek istedi.

Hayır işlerinin öncüsü

Adana Valisi İlhan Atış da yaptığı konuşmada “Darendeliler tüm hayır işlerinin başında veya içindeler. Bu okulları kısa sürede yapacağınızı biliyorum. Darendeliler siz bu işi bitirmişsiniz okulunuz hayırlı olsun” dedi.

DASEV Yönetim Kurulu üyesi Sadi Sürenkök Yüksekokulun yapılacağı bölge, binanın yerleşim planı, avam projesi ve sanal ortamda hazırlanan iç ve dış görünümü hakkında barkovizyon gösterisi ile bilgi verdi ve katılımcıların sorularını yanıtladı.

6 Ağustos’ta temel atılacak

Programın sonunda işadamlarımız yapacakları katkıları dile getirdi. Yüksekokullar için taahhüt edilen ayni ve nakdi yardımlar 2 Milyon TL’ye ulaştı. Başkan Özkan; taahhüt edilen yardımların 20 Mayıs’a kadar DASEV yöneticileri tarafından evraka bağlanacağı ve en kısa sürede çalışmaların başlayacağını bildirdi. Özkan, Ramazan ayı dolayısıyla 6-7-8 Ağustos 2010 tarihlerinde yapılacak olan Güreş Festivali kapsamında Yüksekokulların temelini 6 Ağustos’ta atmayı hedeflediklerini belirtti.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=3422922


Anahtar Kelimeler: