Engellilerden Kaymakam´a ziyaret

Engellilerden Kaymakam`a ziyaret

Engellilerden Kaymakam´a ziyaret
Eğitim 15.05.2008 11:33:00 3356 0

10-16 Mayıs arası kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle Malatya’nın Darende İlçesinde faaliyet gösteren Gülizar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrenci ve öğretmenleri Kaymakam Vural Karagül`ü ziyaret ettiler.

Engelli çocuklarla bir süre ilgilendikten sonra ilçede özel eğitim ve rehabilitasyon veren bir merkezin olmasının sevindirici olduğunu dile getiren Kaymakam Karagül, engellilerin hiçbir olanaktan yoksun kalması gerektiği söyledi.

AA Muhabirine açıklama yapan Kaymakam Karagül, Kaymakamlık olarak engelli vatandaşların yanında yer aldıklarını ifade etti.

Kaymakam Karagül şu şekilde konuştu:

“Darende Kaymakamlığı olarak her konuda engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Engellileri her zaman insan olarak başımızın üstünde taşımalıyız. Unutmayalım ki hepimiz gelecekte birer engelli adayıyız. Kurum olarak engellilere her konuda kapımız açıktır. Engellilere insan olarak daha özverili daha sağlam adımlar atarak yaklaşmalıyız. Bu ziyaret beni çok duygulandırdı. Engelli vatandaşlara her zaman bütçemiz ve kapımız açıktır. Engelli vatandaşlarımızın başkalarına bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürmeleri, çalışma olanaklarına kavuşturulmaları, sorunlarını dile getirmeleri ve çözümünde etkin rol oynamaları büyük önem taşımaktadır. Yaşamın çeşitli alanlarında, engelli vatandaşlarımızın gereksinimlerine göre düzenlemelerin yapılması, çağdaş kentlerin, sokakların, yapıların, toplu taşım araçlarının, engellilerin kullanımına uygun olarak düzenlenmesi, engelli yurttaşlarımızın haklı beklentilerine yanıt oluşturacaktır” dedi.

Gülizar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Veysel Ser ise Kaymakam Karagül’ün ilgisinden ötürü mutlu olduğunu hem kendilerin hem de öğrenciler moral verdiğini söyledi. Engellilerin hiçbir sıkıntıyla karşılaşmaması gerektiğini söyleyen Ser; “Engellilerimizin hiçbir olanaktan yoksun kalmamasına özen gösterilmelidir. Onlara sevgiyle kucak açılmalı, sorunlarına duyarlılıkla yaklaşılmalıdır. Bu amaçla gerçekleştirilecek çalışmalar, engellilerimizin yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır. Unutulmamalıdır ki her insan bir özürlü adayıdır. Onları anlamak, onlarla bütünleşmek toplum kurallarının bir gereğidir” dedi.

Engelli öğrenciler ise verdikleri maddi ve manevi destekten ötürü Kaymakam Karagül’e engelliler olarak bir kuru ekmeğe muhtaç değil bir sıcak tebessüme ve sıcak bir gülümsemeye muhtaç olduklarını dile getirerek ilgilerinden ötürü teşekkür ettiler.


Anahtar Kelimeler: