Tarih yokolmasın

Tarih yokolmasın

Tarih yokolmasın

Darende’de bir yıl önce onarım çalışmaları tamamlandıktan sonra üzerinden bir iş makinesi geçmesi nedeniyle tahrip olan Uzunok Köprüsünde düzenleme yapılmayınca, yerinden oynayan korkuluk taşları suya düştü.

Korkuluk taşları döküldü

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Malatya Bölge Koordinatörü Bekir Sözen, 2 yıl önce onarımı başlayan ve geçtiğimiz yıl çalışmaların tamamlanmasının ardından bilinçsiz bir sürücünün üzerinden iş makinesi geçirmesiyle tahribata uğrayan Uzunok Köprüsü’nün, yetkililer tarafından incelenmesine rağmen yeniden düzenlenmeyince taşlarının döküldüğünü bildirdi.

Tahrip edilen taşlar düzenlenmedi

Sözen, “Uğradığı tahribatın ardından araç trafiğine kapalı tutulan ve yalnızca yayaların kullanabildiği köprüde meydana gelen bozulmaya ve yetkililerin bunu inceleyerek raporlaştırmasına rağmen her hangi bir adım atılmamıştır. Tahrip edilen taşlar düzenlenmeyince suya düşmüştür ve yapılan çalışma boşa gitmiştir. İncelemenin ardından yedi ay geçmiştir, geçen bu kadar sürede bozulan taşları düzenlemek çok zor bir işmiydi ki yapılamadı. Yoksa devlet Uzunok’u unuttu mu onu merak ediyoruz. Umarım daha fazla zaman geçmeden gerekli düzenlemeler yapılır, yoksa köprüde yerinden oynayan diğer korkuluk taşları da düşecektir. Onlarca lira harcama ile onarılan Uzunok Köprüsü’nün geçmişin bir hatırası olarak aslına uygun halde yeniden yapılması çok sevindirmişti, şu anki durum ve basit onarımların yapılmaması da bizleri ve çevre halkını bir o kadar üzmektedir” dedi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://my.opera.com/Darendehaber/albums/slideshow/?album=3423082