Hanifi Kara konuştu

Hanifi Kara konuştu

Hanifi Kara konuştu
Eğitim 4.06.2010 18:07:00 3443 0

Emekli eğitimci ve şair Hanifi Kara, Darende Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerine eğitimin önemini anlattı. Konuşmasında bütün yolların eğitimden geçtiğine dikkat çeken Hanifi Kara, bir toplumun ayakta durabilmesi için eğitim düzeyinin iyi olması gerektiğini bildirdi.

Emaneti daha ileriye götürmeli

Okul salonunda yapılan ve tüm öğrencilerin katıldığı söyleşide eğitimdeki sorunları dile getiren Hanifi Kara; “Atalarımız, dedelerimiz çok çalışarak, mücadele vererek ülkemizi bugüne getirdiler. Yeni nesil atasından aldığı emaneti daha ileriye götürmeye gayret etmelidir. Bir milletin ayakta durabilmesi için eğitim, sağlık ve adaletinin sağlam olması gerekir” dedi.

Derslere odaklaşın

Başarılı olmak için akıl ve gönül antenlerini sınıflarında öğretmenlerine vermesi gerektiğini, faydalı olmak için öğrencilerin derslerine odaklaşması gerektiğine dikkat çeken Kara; “Sanat giyim için, barınma inşaat için, ziraat doymak için yapılır, bunlara hükmeden siyasettir. Siyaset politikalaşmışsa onu o hale getirenlerin suçudur” diye konuştu.

Konuşmasını espriler fıkralarla süsleyen Hanifi Kara söyleşinin sonunda kendisiyle özdeşleşen “Döndü” şiirini okudu.


Anahtar Kelimeler: