Cumhuriyet´ten annelere

Cumhuriyet`ten annelere

Cumhuriyet´ten annelere
Eğitim 14.05.2008 11:30:00 3794 0

-       Darende Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından ‘Anneler Yaşam Kaynağımız’ adlı program düzenledi. Okulun öğretmenleri tarafından yoğun gayret gösterilirken vatandaşlar tarafından yoğun alkış aldılar.

Esnaf Kefalet Salonunda düzenlenen programa okul öğrencilerinin yanında halka açık olması nedeniyle ilçe genelinde ki bir çok anne katıldı.

Okul Müdürü Osman Nuri Aytekin yaptığı konuşmada bütün annelerin ‘Anneler Günü’nü kutlayarak, 365 gün ‘Anneler Günü’ olduğunu belirtti.

Kültürel beslenmesi hangi düzeyde olursa olsun `Anne` sözcüğü, işiten herkesin içinde bir ılıklığın oluşmasını sağlayan tılsımlı bir sözcüktür diyen Aytekin, “Hiçbir temel ihtiyacını karşılayamaz halde dünyaya gelen varlığı, hiçbir güdülemenin yönlendiremeyeceği üstün fedakarlıklarla yetiştiren, el içine katan duygu annelik duygusudur. Bir ferdin kişiliğinin oluşumunda, türlü yetenek ve hassasiyetlerinin gelişmesinde annesiyle geçirdiği bebeklik ve çocukluk yıllarının büyük önemi haiz olduğu açıktır. Barış toplumunun annelerin söylediği ninnilerle ve kulağa fısıldadığı küçük uyarılarla temellendirileceğini akıldan çıkarmamak gerekir. Aileyi, bilhassa anneyi ihmal eden, toplumun inşasında annenin rikkat ve esirgeyiciliğini gözden kaçıran toplumlar geleceğini tehlikeye atmaktadırlar. Anneler Günü, adına gün ihdas edilmiş aziz varlıklarımızın günleri gibi tüketim toplumunun, gerçek bağlamından kopararak tüketimi artırma vesilesi biçiminde ele aldığı bir gün olması hasebiyle kültürel zeminimizde iğreti durmaktadır. Cennetin annelerin ayaklarının altında olduğunu kabul etmiş bir toplumda 365 gün anneler günüdür” dedi.

Okul öğrencilerinin hazırladığı şiir, halk oyunları, skeçler ve yarışmalar düzenlenirken, bir TV kanalında yayınlanan “Cennet Mahallesi” adlı programdaki ‘Pembe’yi canlandıran minik öğrenci, izleyenleri kırdı geçirdi. Öte yandan öğrencilerin tuvalet kağıtlarıyla mumya yapma yarışması da ilgi çeken bölümler arasında yer aldı.

Halka açık olarak yapılan ve böyle güzel bir programın yapılmasında büyük emeklerinden dolayı okulun öğretmenlerini tebrik ederiz.


Anahtar Kelimeler: