Bekir Sözen misafir etti

Bekir Sözen misafir etti

Bekir Sözen misafir etti
4.06.2010 17:38:00 2637 0

1975-1979 yılları arasında İstanbul Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`nde birlikte okuyan ve dostluklarının temelini o yıllarda atan arkadaşlar, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Malatya Temsilcisi Bekir Sözen`in daveti üzerine Malatya da buluşarak hasret giderdiler. Sözen, kentte arkadaşlarını gezdirirken en fazla zamanı Darende’ye ayırarak, ilçemizdeki, tarihi ve doğal güzelliklerle kültürel değerleri tanıttı.

Aradan geçen yıllara rağmen bağlarının kopmadığını aksine giderek geliştiğini, evlenenler, çocuklarını evlendirenlerle ailenin daha da genişlediğini ifade eden Bekir Sözen, "Zaman zaman çeşitli vesilelerle değişik yerlerde bir araya gelen bizler bu kez Malatya’da buluştuk" dedi.

Şelalede yorgunluk attılar

Nemrut Dağı ve civarı, Gündüzbey Kaptaj (İçme suyu kaynağı), Battalgazi, Karakaya Baraj Gölü, Battalgazi Ulu Camii, Beşkonaklar, Şire Pazarı ve diğer yerleri gezen arkadaş grubu Darende’de ise Somuncu Baba Külliyesi, Darende Tanıtım Merkezi ve tarihi eserleri gezip piknik yerlerinde dinlendi. Tohma Kanyonu’nun büyüleyici gizemini keşfeden grup üyeleri yaptıkları raftingin ardından Günpınar Şelalesi’nde yorgunluk attı.

40 yıllık anlılarını tazeledi

Babasının görevi nedeniyle 40 yıl önce, 3 sene Darende`de yaşayan Betül Gürsel de eşi ile birlikte gruba katılarak ilçemize geldi.

Çocukluğunun geçtiği Darende`nin, hayatında ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Betül Gürsel duygularını şöyle dile getirdi; “Babam Mehmet Keser 1967-1972 yılları arasında Darende Askerlik şubesi Başkanı olarak görev yaptı. Bu nedenle çocukluğumuz burada yani Darende`de geçti. Tahsilime Cumhuriyet İlkokulu ve Darende ortaokulunda devam ettim. Hacıderviş mahallesinde Musa Özer`e ait evin 2. katında kiracıydık. Komşularımızdan çok memnunduk. Babamın görevi nedeniyle yurdun birçok yerini dolaştık ama Darende`nin hayatımdaki yeri bir başka oldu. O yılları hatırladıkça gözlerim doluyor.”


Anahtar Kelimeler: