Şahin Özkan´ı ziyaret ettik

Şahin Özkan`ı ziyaret ettik

Şahin Özkan´ı ziyaret ettik
Hemşehriler 4.06.2010 17:36:00 4145 0

Hemşehrimiz Şahin Özkan, 1973 yılında eğitimini tamamladıktan sonra Sivas’ın en merkezi noktalarından Mahkeme Çarşısı’nda kentin 12’nci eczanesini açtığı yerde 37 yıldır hizmet vererek şifa dağıtmaya devam ediyor.

Şahin Özkan’ı eczanesinde ziyaret ederek bir süre görüştük. Özkan, 48 yıl önce geldiği Sivas’ta yaşamaktan ve hizmet vermekten memnun olduğunu bildirdi.

Sivas Lisesi’nde okudu

Hacılar Sıragoz Mahallesinde 1947 yılında Ahmet Rıfat Özkan’ın oğlu olarak dünyaya gelen Şahin Özkan, ilk ve orta öğreniminin ardından ağabeyleri Necati ve Hayri Özkan’ın ticaret yapması nedeniyle lise öğrenimini tamamlamak üzere Sivas’a geldiğini ifade etti. Ortaokulda Hulûsi Efendi’nin oğlu merhum Kemal Ateş’le arkadaş olduklarını ve unutmadığı anıları bulunduğunu belirten Özkan, o dönemlerde Türkiye’nin en başarılı ve marka okullarından birisi olan Sivas Lisesi’ne girme başarısını gösterdiğini bildirdi. Darende’de o dönemlerde lise olmadığı için okul arkadaşlarının bazılarının hemşehrilerimizden oluştuğuna dikkat çeken Şahin Özkan, Yusuf Doğru, Mehmet Gültekin, İsmet Zaloğlu, Hayrettin Boynueğri gibi ismini hatırlayabildiği daha sonraları bürokraside görev almış bazı isimlerle sıra arkadaşı olduğunu belirtti. 1968 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazandığını ve 1973’de mezun olunca Sivas’a yeniden döndüğünü kaydeden Özkan, 37 yıldır aynı yerde hizmet vermeyi sürdürdüğünü vurguladı.

Çocuklarını okuttu

Eğitime önem verdiğini belirten Özkan, çocuklarını da okutarak iş sahibi olmalarını sağlamış. Yüksek Çevre Mühendisi olan en büyük kızı Feza Özkan Onbaşıoğlu Çevre ve Orman Bakanlığı’nda çalışıyor, diğer kızı Berna Özkan Yüksek Bilgisayar Mühendisi Ankara SGK Genel Müdürlüğü’nde görevli, Endüstri Mühendisi olan oğlu Necmettin Fırat Özkan ise devlet bursuyla Amerika’da yaptığı masterın ardından Eskişehir Orhangazi Üniversitesi’nde doktora yapıyor.


Anahtar Kelimeler: