Ahmet Elmacı ve çocuklarını ziyaret

Ahmet Elmacı ve çocuklarını ziyaret

Ahmet Elmacı ve çocuklarını ziyaret
Hemşehriler 4.06.2010 17:34:00 2383 0

Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Türkiye’nin en büyük beldesi Payas’taki hemşehrimiz Ahmet Elmacı’yı işyerinde ziyaret ettik. Çocuklarıyla birlikte soğutma sistemleri ve beyaz eşya servisçiliği yapan Elmacı, Payas’a yerleşen ilk Darendeli olduğunu bildirdi.

Töl berber namıyla tanınan merhum Durmuş Elmacı’nın oğlu olarak 1950 yılında Kaldırım Mahallesi’nde dünyaya gelen Elmacı, 1960 yılında Ceyhan’da lokantalarda çalışmaya başladığını ve 1973’de İSDEMİR’e işçi olarak girdiğini kaydetti. Demir Çelik fabrikasının bulunması nedeniyle oldukça canlı hareketli bir yer olan Payas’ın birçok ilçeden büyük olduğunu kaydeden Elmacı, 1996’da emekli olduktan sonra ayrılmadığını ve aynı yerde yaşamaya devam ettiğini söyledi.

Durmuş, Bayram, Şükrü ve Sezer adında dört oğlu olan ve soğutma sistemleri ile beyaz eşya servisi alanında hizmet veren işyerleri bulunan Elmacı, yolu düşenleri Payas’ta ağırlamaktan mutluluk duyacağını bildirerek Darende Haber aracılığıyla bütün hemşehrilerimize selamlarını gönderdi.


Anahtar Kelimeler: