Mersin´de Hamit Şavluğ´u ziyaret ettik

Mersin`de Hamit Şavluğ`u ziyaret ettik

Mersin´de Hamit Şavluğ´u ziyaret ettik
Hemşehriler 4.06.2010 17:29:00 3376 0

Yurtdışına açılan Özka,

Perakendeye de yöneldi

Mersin’de yufka, kadayıf, tatlı, mantı gibi ürünleri fabrikasında üreterek yurtdışına açılan Hamit Şavluğ, ilk satış mağazasını da açtı. Bir süre önce hizmete giren Somuncu Baba Unlu Mamüller adlı işyerinde ziyaret ettiğimiz Hamit Şavluğ, 1989 yılında Özlem Kadayıf adıyla kardeşi Hulûsi Şavluğ’la birlikte kurduğu işletmeyi zamanla büyüterek şirketleştirdiğini ve kurumsal gelişimlerini hızla yükselterek ihracat yapıp pazarlarını büyüttüklerini kaydetti.

Pazarcılık yaparak başladı

Darende’nin Gedikağzı Köyü’nde 1962 yılında merhum İso Şavluğ (İso Dayı)’un oğlu olarak dünyaya gelen Hamit Şavluğ, 1976 yılında Dörtyol’da pazarcılık yaparak başladığı çalışma hayatına 1978’de sektöre girerek devam ettiğini bildirdi.

Kadayıfın vazgeçilmez tadı oldu

Mersin’de Mehmet Kankan’ın yanında çalışmaya başlayarak yufka, kadayıf gibi ürünlerin yapımını öğrenen Şavluğ, 1989’da kendi işletmesini kurarak müstakil olarak çalışmayı sürdürdüğünü ve bu gün yıllık 300 ton üretim yapan bir firmaya sahip olduğunu kaydetti. Kadayıfın yanı sıra kemalpaşa, şekerpare, güllaç gibi hazır tatlılar ve mantı üretimi gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Şavluğ, yurtiçi piyasasının yanı sıra yurt dışına da açılıp, Almanya, Kuzey Irak gibi yerlere de ihracat yaptıklarını ifade etti.

Bölgenin en hareketli ticaret alanlarından birisi olan Mersin Sebze Hali’ne kendi ürünlerinin yer aldığı patisserie unlu mamüller satışı yaptıkları ve oğlu Caner’in yönettiği ilk mağazayı açtıklarını söyleyen Şavluğ, mağaza sayısını artırmayı düşündüklerini bildirdi.


Anahtar Kelimeler: