Dereceye Giren Öğrenciler Altın ve Bisikletle Ödüllendirildi

İlçemizde lise öğrencileri arasında düzenlenen Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere törenle ödülleri verildi.

Dereceye Giren Öğrenciler Altın ve Bisikletle Ödüllendirildi
Gündem 20.12.2022 11:44:00 2799 0

Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Hulusi Efendi Vakfı işbirliğiyle ilçe genelindeki lise öğrenciler için “Kur'an Bize Yeter Söylemi, Hadislere Gerek Yok Söylemi, Gençlik ve İletişim ve Kafama Takılanlar 2” kitaplarını konu alan bilgi yarışması düzenlendi.

 502 öğrencinin katıldığı yarışmanın ardından İlçe Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda dereceye giren öğrencilere ödül töreni düzenlendi.

Günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Müftü Muhammed Yusuf Yaşar, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen paydaş kurumlara teşekkür ederek, dağıtılan kitaplardan yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilerin, çeyrek altın ve bisikletle ödüllendirildiğini söyledi.

Kaymakam Ökkeş Safa Türkoğlu ve Belediye Başkanı İsa Özkan da dereceye giren öğrencileri kutladı.

Konuşmaların ardından öğrenciler ödüllerini, Türkoğlu ve Özkan’ın elinden aldı.

Kız ve erkek olmak üzere iki farklı kategoride yapılan yarışmada, Özel Hacı Naciye Ateş Okulları’ndan Naciye Yıldız 80 puanla birinci olurken yine aynı okuldan 76 puanla Nisanur Özden 2’inci oldu.  Mehmet Emin Ilıcak Fen Lisesi’nden Beyzanur Sever ise 75 puanla 3’üncü oldu.

Erkekler kategorisinde ise Özel Hacı Naciye Ateş Okulları’ndan Hacı Ali Yıldırım 73 puanla 1’inci yine aynı okuldan Gazi Akbaş 65 puanla 2’inci olurken Ersin Mecit ise 3’üncü oldu.

Dereceye giren öğrencilerden birincilere 3 çeyrek altın, ikincilere 2 çeyrek altın üçüncülere bisiklet hediye edilirken 4 ve 5’incilere çeşitli hediye verildi.

Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.