Darende´nin sorunları masaya yatırıldı

İlçemizde kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, Darende Belediye Başkanlığı´nın organize ettiği yemekte bir araya geldi.

Darende´nin sorunları masaya yatırıldı
Gündem 21.04.2016 12:44:44 1140 0

 

İlçemizde kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, Darende Belediye Başkanlığı´nın organize ettiği yemekte bir araya geldi.

Kurumlar arası birlikteliğin artırılması ve ilçedeki sorunların ele alındığı toplantı Öğretmen Evinde gerçekleştirildi.

Yemekli toplantıya, Kaymakam Ali Türk, Belediye Başkanı Süleyman Eser, İlçe Jandarma Komutanı Rauf Özgenç, Emniyet Müdürü Halil Ejder Çelikkaya, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Yemekte, ilçenin geliştirilmesi ve turizm potansiyelinin artırılması için kısa vadede atılacak adımların hayata geçirilmesi için bazı projeler yürütüldüğünü aktaran Kaymakam Ali Türk, ?Darende´yi daha ileriye taşımak için, bütün kurumlarımızın birlikteliğini güçlendirmek, sivil toplum kuruluşlarımızla fikir ve istişare yapmak, ilçemiz için bu tür organizasyonların faydalı olduğunu düşünüyorum.? dedi.

Toplantıya, ilçenin turizm ile atak yapması için alt yapı problemlerinin çözülmesi gerektiğini aktaran Türk: ?Darende´nin girişinden çıkışına kadar olan yol kenarlarındaki kaldırımların yükseltilerek belediyenin hazırlattıracağı proje ile estetik bir görünüme kavuşturulacak. Yine Somuncu Baba yolunun çıkış yönünü çarşı merkezine yönlendirerek ziyaretçilerin çarşı esnafına katkıda bulunması için çalışacağız. İlçe merkezindeki otopark problemini Malatya Büyükşehir Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve belediyemiz ile çözmek için çalışmalar yürütüyoruz. Servis araçları ve şoförleri ile alakalı da bir yönetmelik hazırlayarak, kılık kıyafet ve S plaka ile bu konuda yaşanan sıkıntılarında önüne geçeceğiz.? dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Eser de, ilçenin turizm potansiyelinin artırılması için, alt yapı çalışmalarını farklı kurumlara hazırlattırdıkları projeler ile çözmeye çalıştıklarını, finansman sağlandığı takdirde çalışmalara başlanılacağını aktardı.

Protokol yemeğine ev sahipliği yapan Eser, ?Toplantımızda ayrıca, Malatya genelinde Suriyeli mülteciler için yürütülen 44 günde 44 TIR kampanyası kapsamında hemşehrilerimizin de destek sağlaması yönünde karar aldık. Oluşturulan komisyon nezaretinde yürütülecek kampanyayla destek olmaya tüm vatandaşlarımı davet ediyor.? dedi.

STK ve siyasi parti temsilcilerinin görüş ve önerilerinin alındığı yemek, Belediye Başkanı Eser´in misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etmesi ile son buldu.

 

´´The Darende,problems of were discussed´´...

Public agencies and organizations supervisors,political party, and NGO representatives,The mayor of Darende organized by the came together at diner.

Partnership Increasing inter-agency and district problems of were discussed at the teacher´s house.At breakfast;District governor Ali Türk,Mayor Süleyman Eser,District gendarmerie commander Rauf Özgenç,Chief constable Halil Ejder Çelikkaya,Director of national education Fevzi İnce,Circle chiefs, Political party representatives and NGO representatives take part.

At lunch;Development of district and enhancing the tourism for potential steps to be taken in short term and for implementation some projects are carried out said.

District governor Ali Türk,´´ The darende to move forward for further,to strengthen the unity all of institutions,ideas and consultations to with NGO representatives,I think it is useful in such organizations for our district´´said.

At lunch;Our district to actuate inspirit for tourism,the problems of infrastructure must be resolved.Türk:´´ The Darende raising the roadside pavement from the input to the output,the project will be drawn up by the municipality will have an aesthetic appearance.

Again,we will try to contribute to the direction of directing visitors to the center of the bazaar on the road out of Somuncu Baba.The parking problems in the county town with Malatya metropolitan municipality,chief constable and our municipality,we are conducts studies to solve.Relevant to the service vehicles and drivers are also preparing a regulation, costume and dress,we will avoid the problems encountered in this regard with the S plate.´´said.

Darende mayor Süleyman Eser,the district increase for tourism potential, structure work of the different agencies trying to solve with their projects drawn up, if the financing be provided will start working.

Eser,host meal in the protocol;´´ our meeting, generally in Malatya within the scope of 44 days 44 truck campaign for Syrian refugees,we have also decided to provide support for our citizens.The commission will oversee to support the campaign is inviting all our citizens´´said.

NGO representatives and political parties representative´s get opinions and suggestions at the lunch,Mayor Eser;thanked the guests for their participation with ended.