Darendeli öğrenciler TEKNOFEST heyecanını yaşadı

Darendeli öğrenciler, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) etkinliklere katıldı.

Darendeli öğrenciler TEKNOFEST heyecanını yaşadı
Eğitim 7.10.2024 17:09:00 1627 0

Darendeli öğrenciler, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) etkinliklere katıldı.

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı’nın öncülüğünde Özel Hacı Naciye Ateş Anadolu Lisesi tarafından organize edilen programda 200 öğrenci, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Adana Havalimanı'nda düzenlenen festivali ziyaret etti.

Festivalde alanı gezen ve Solotürk, Hürkuş, Hürjet, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar, atak helikopteri ve paramotorların gökyüzündeki gösterisini izleyen öğrenciler, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı’nın söyleşilerine katıldı.

Öğrenciler, burada çeşitli dene-yap atölyelerine katılarak yerli ve milli olarak geliştirilen teknolojileri yakından görme imkanı buldu.

İlk defa TEKNOFEST’e katılan öğrencilerden Muhammad İhsan, Vakıf aracılığıyla böyle bir festivalde bulunduğu için heyecan ve mutluluk duyduğunu anlattı.

TEKNOFEST'in en etkileyici bölümünün dene-yap atölyelerinin olduğunu ifade eden İhsan, “Böylesine büyük bir organizasyon ve tamamen teknoloji üzerine olması beni çok etkiledi. Burada izlediğim katıldığım ve gördüğüm tüm atölyeler, hem ilham verici hem de gelecekte kendimi görmek istediğim yer olarak görüyorum.” dedi.

“Bugünden sonra hayata bakış açım kesinlikle çok daha farklı olacak”

Emine Demir de vizyon belirleme açısından çok kıymetli bir gezi olduğunu anlatarak, “Öncelikle buraya gelmemize vesile olanlara çok teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar böyle bir festival veya atmosferi teneffüs etmediğim için üzüldüm.” diye konuştu. 

“Türk kardeşlerim çok şanslı”

Hacı Naciye Ateş Anadolu Lisesi’nin Endonezyalı öğrencilerinden Muhammad Lexa Julian ise Türkiye’nin teknoloji festivalinde olmaktan duyduğu memnuniyeti aktararak, “Ben ve 24 farklı ülkeden gelen arkadaşlarım çok etkilendik. Türk kardeşlerim çok şanslı.” şeklinde konuştu. 

“Öğrencilerimize ufuk açması açısından kıymetli bir gezi oldu”

Özel Hacı Naciye Ateş Okulları Müdürü Şaban Yılmaz, öğrencilerin milli teknolojileri yakından görmesi ve onlara dokunması açısından kıymetli bir gezi olduğunu aktararak şöyle konuştu;

“Öğrencilerimiz, geleceğin bilim insanları ve mühendisleri olma yolunda ilham dolu bir gün geçirdiler. Teknofest, yalnızca bir teknoloji festivali değil; geleceğe umutla bakan gençlerimizin hayallerini somutlaştırdığı bir platform oldu. Geleceğin “Örnek İnsan”larını yetiştirme yolculuğumuzda bu adım, bizim için yeni kapıların anahtarıdır. Darende’den Adana’ya uzanan bu serüven, hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz için unutulmaz bir anı olarak hafızalarda yer etti. Biz de, Özel Hacı Naciye Ateş Anadolu Lisesi olarak bilimin ışığında yürümeye devam edeceğiz.” dedi.