Darendeli Güreşçi, Türkiye Şampiyonu oldu

Minikler ve Yıldızlar Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası´nda Darendeli genç güreşçimiz Muhittin Karakaya, 80 kiloda birinci oldu.

Darendeli Güreşçi, Türkiye Şampiyonu oldu
Gündem 30.04.2017 14:34:37 2145 0

Hatay´ın Yayladağı ilçesinde düzenlenen Minikler ve Yıldızlar Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası´nda Darendeli genç güreşçimiz Muhittin Karakaya, 80 kiloda birinci oldu.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Yayladağı Futbol Stadı´nda düzenlenen şampiyonaya, Antrenör Muhammet Mercimek önderliğinde ilçemizden beş güreşçinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı müsabakalarda hemşehrimiz Muhittin Karakaya 80 kilo finalinde rakibini yıkarak birinci olurken, yine aynı kiloda genç güreşçimiz Mustafa Mirza Karcı da üçüncü oldu.

Müsabakalar sonunda derece yapan güreşçilerimize ödülleri, Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce ve Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Şalvar ve Aba Güreşi Asbaşkanı Şahin Hopur ile protokol üyeleri tarafından verildi.

İnce, güreşçileri ödüllendirdi

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Hatay´ın Yayladağı ilçesinde düzenlenen Yıldızlar Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası´nda derece yapan güreşçileri kabul ederek çeşitli hediyeler verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getiren İnce, başarılı sporcularla gurur duyduklarını söyledi.

Gençlerin yeteneklerini geliştirmeleri ve potansiyellerini kullanmaları için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurgulayan İnce, "Gençlerimizin güreşe yönelmesi, ata sporumuz olan ilgiyi artırmaktadır. Başarılı genç güreşçilerimizin emeklerinin milli takım ile taçlanacağını umuyorum. Başarılarının devamını diliyorum." dedi.

İnce, Genç güreşçilerden bundan sonraki şampiyonalarda da derece alacağına dair söz aldı. Fevzi İnce, güreşçilere çeşitli hediyeler verdi.