Darende´den Halep´e 5 tır yardım

İlçemizde toplanan 5 tır gıda ve insani yardım malzemesi, dualarla Halep´e gönderildi.

Darende´den Halep´e 5 tır yardım
Gündem 9.01.2017 23:50:53 978 0

İlçemizde toplanan 5 tır gıda ve insani yardım malzemesi, dualarla Halep´e gönderildi.

Darende Din Görevlileri Derneği tarafından başlatılan ?Halep´e Bir Torba Un Gönder´ yardım kampanyası kapsamında toplanan, 5 tır yardımın uğurlanması amacıyla çarşı merkezinde tören düzenlendi.

Törende konuşan ilçe Kaymakamı Ali Türk, Suriye´de, Halep´te ciddi bir zulüm yaşandığını belirterek, ?Bu zulme kim dur demeye çalışıyor? Dünya´ya baktığımız zaman kaç tane ülke bu zulmü önlemek için gerçekten samimi olarak uğraşıyor. Bizim ülkemiz dışında başka hiçbir ülke yok. Biz hem millet olarak hem de devlet olarak ele ele verdik. Buradaki Darende´deki çalışma aslında bizim karakterimizi de yansıtıyor. Biz zaman ülke olarak, devlet olarak, millet olarak düşenin yanındayız. Ecdadımız da bunu yapmış bizim millet olarak karakterimiz budur.? dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Eser de, İslam âleminde yapılan zulümlerin acısını yüreğimizde her zaman duyduğunu aktararak, ?Biz bu duyarlılığı her zaman göstereceğiz. Allah her zaman bizimle sevgili hemşehrilerim. Eşini, çocuğunu, evini, yurdunu kaybetmiş insanların acısını şu gün şu saatte burada yaşıyoruz. Biz onlara ne kadar yardım etsek azdır. Evlerimizde hiçbir şey bırakmasak yeridir. İslam âleminin huzuru, memleketimin huzuru için birlik ve beraberliğimizi daima koruyacağız.? diye konuştu.

Din Görevlileri Dernek Başkanı İbrahim Güleç ise, 15 gün süren yardım kampanyasında, 125 ton gıda, 650 takım yeni elbise, 200 çift yeni bot, 120 adet battaniye ve 1 tır hazır su toplandığını ifade ederek, emeği ve yardımı bulunan herkese teşekkür etti.

Törende, harçlıklarını ve okullarda düzenledikleri kampanyalar ile topladıkları yardımı Halep´e gönderen öğrenciler de hazır bulundu.

İlçe Müftüsü Ahmet Varol´un yaptığı duanın ardından yardım tırları, Halep´e ulaştırılmak üzere yola çıktı.


Anahtar Kelimeler: Darende Halep yardım