Darende’de trafik ihlaline maketli önlem

Darende’de trafik ihlaline maketli önlem
Gündem 12.05.2020 11:46:00 2868 0

İlçemizde, trafik kazalarının sık meydana geldiği "kara nokta" olarak tabir edilen bazı alanlara "maket polis aracı" ile tepe lambası konuldu.

Gerçek polis aracını aratmayan, 3 boyutlu ve üzerinde güneş enerjisiyle çalışan siren de bulunan araçlardan biri, Malatya-Kayseri karayolu Yukarıulupınar Ağıllar mevkisine trafik kazalarının sık yaşandığı noktaya yerleştirildi.

Malatya Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün katkıları ile yerleştirilen maket polis aracı, ilçedeki en çok ölümlü kazaların yaşandığı yer olarak biliniyor.

Darende Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği tarafından başlatılan “Sıfır Kaza” çalışması kapsamında sürücülerin dikkatinin dağıldığı 4 noktaya da tepe lambası yerleştirildi. Çalışma kapsamında son olarak yılda ortalama 6 kişinin hayatını kaybettiği Ağıllar mevkisine de maket polis aracı konuldu.

2019 yılında alınan tedbirler sonrasında kaza ve ölümlü kaza oranı ilçemizde %90 oranında düştü.

Sorumluluk sahalarında sürekli devriyeler atarak sürücülere uyarılarda bulunan trafik polisleri, sürücülerin kontrollü olması kadar kaza oranlarının düşmesine büyük katkı sundu.

Öte yandan, Malatya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından il genelindeki 390 kilometre uzunluğundaki D 300 karayolu güzergahında, 12 tepe lambası ve 8 maket araçla trafik kazalarının önlenmesine çalışılıyor.


Anahtar Kelimeler: Darende trafik ihlaline maketli önlem