Darende’de pandemi süresince kadına şiddet arttı

Darende’de pandemi süresince kadına şiddet arttı
Gündem 25.11.2020 15:58:00 3409 0

İlçe Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü’nün katkılarıyla "Kadına Şiddete Hayır" konulu fotoğraf ve afiş sergisi açıldı.

İlçe merkezinde açılan ve gün boyu sürecek olan "Kadına Şiddete Hayır" konulu sergide, afiş ve fotoğraflar ziyaretçilerin dikkatine sunuldu.

Kadınlar Derneği Başkanı Nuray Ateş, burada bir açıklama yaparak, hükümetin kadınlara yönelik çıkarmış olduğu yasaların çok güzel olduğunu fakat bilinçlendirmenin yetersiz olduğunu söyledi.

İlçede pandemi süresince kadına şiddetin arttığını kaydeden Ateş, “Dernek olarak Kaymakamlık tarafından açılan sergide destek olmak için geldik. Ülkemizde ilk on ayda 367 kadınımız şiddete maruz kalarak hayatlarını kaybetti. Bunu 367 kişi değil de 367 aile olarak düşünmemiz gerekiyor. Bu rakamlar çok yüksek. Bizde buna karşı bilinçlendirme çalışması ve eğitim verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yasalarımızın çok güzel olduğunu biliyoruz ama bilinçlendirme çalışmalarının artırılması gerekiyor. Kadına şiddet aileyi bitirir bunun bilincinde olmamız lazım.” dedi.

Sergiyi gezen vatandaşlardan Adnan U. da kadınların eskiden topluma çok karışmadığı için böyle şeylerin binde bir yaşandığını savunarak, “Evladım, şimdi erkek olsun kadın olsun çok öyle iman, edep, terbiye ve hayâ duygusuna önem vermiyorlar. Ailelerde benim çocuğum özgür yetişsin diye karışan, hesap soran yok. Ailede ve ülkemizde şiddeti önlemek için çocuklarımızın imanlı, saygılı, hoşgörülü ve düzgün yetiştirilmesi gerekiyor.  Televizyonlar da izliyoruz “şimdi herkese saygı moda” diye bizim kültürümüze yakışmayan giyim, hal hareket sergileniyor. Evladım, biz Müslüman gibi yaşamaktan çok uzaklaştık. Böyle olunca bunların yaşanılması kaçınılmaz oldu.” diye konuştu.

Stantta görevli bayan polis ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına kullanıcılara sunulan resmi bir uygulama olan KADES hakkında ziyaretçilere bilgiler verdi.

Sergiyi, Darende Kaymakam Vekili Furkan Korkusuz, ilçe Emniyet Müdürü Erol Boyraz, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti.