Tarih: 29.09.2024 12:45

Darende’de Mevlid-i Nebi Konferansı

Facebook Twitter Linked-in

İlçemizde, 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' konulu konferans düzenlendi, Mevlid-i Nebi Haftası anıldı.

Müftülük tarafından Darende Belediyesi Köprügözü Sosyal Tesisleri Konferans Salonunda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, tarafından "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans verildi.

Doç. Dr. Aydın, Mevlid-i Nebi Haftasının önemine işaret ederek, şunları kaydetti: 

"Mevlid-i Nebi Haftası Yüce Peygamberimizi andığımız, anlamaya çalıştığımız hakikatleri hayata taşıma irademizi tazeleyip yenilendiğimiz bir fırsat mevsimidir. Her sene ona, onun hayatındaki güzelliklere farklı başlıklarla bakmaya çalışıyoruz. Bu sene de 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' başlığıyla onun hayatına doğru yolculuk yapacağız. O, alemlere rahmet olarak gönderilen yaşantısıyla, örnek kişiliğiyle bizim için en güzel rehberdir."

İlçe Müftüsü Sinan Şen de Mevlid-i Nebi Haftası'nda, Hz. Muhammed'in şahsiyeti konusunun işlendiğini dile getirdi.

Hz. Muhammed'in hayatının örnek alınması konusunda programlar düzenlediklerini belirten Şen, "Peygamberimizin ilahi mesajlarını en iyi şekilde anlayarak, özümseyerek kişiliğinize nakış nakış, ilmek ilmek işleyerek yerine getirebiliriz. Hz. Muhammed'in rehberliğinde, onun önderliğinde ve kendimize onun dürüstlüğü, güvenilirliği, merhameti, adaleti, hakkaniyeti, hikmeti, irfanı rehber alarak kendi şahsiyetimizin oluşmasındaki en temel taşı kendimize rehber edilmiş oluruz." dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftülüğü İlahi Gurubu tarafından çeşitli ilahiler seslendirildi.

Plaket ve çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından program tamamlandı. 

Programa, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Apan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Hulusi Efendi Vakfı Genel Müdürü Abdullah Süren, öğrenci ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —