Darende’de fidanlar toprakla buluştu

Darende’de “Milli Ağaçlandırma Günü” etkinlikleri kapsamında çok sayıda fidan toprakla buluştu.

Darende’de fidanlar toprakla buluştu
Gündem 7.11.2021 08:20:00 4084 0

Ülke genelinde gerçekleştirilen “Milli Ağaçlandırma Günü” seferberliği kapsamında Darende ilçesinde Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı ve Hacı Naciye Ateş Okulları öncülüğünde ağaç dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Çok sayıda öğrenci ve protokol üyeleri, ilçe genelindeki beş farklı eğitim tesisi ile tarihi ve turistik yapıların etrafında fidanları toprakla buluşturdu.

Beraberindeki okul müdürleri ve şeflerle birlikte faaliyete katılan ilçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, ilçe genelindeki eğitim tesislerinin etrafının zümrüt yeşili olana kadar ağaçlandırma çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Etkinliği düzenleyen Hulûsi Efendi Vakfı yetkilileri, vakfın öncelikli hizmetlerinden birinin de ağaçlandırma faaliyeti olduğunu belirterek, “Her an yeşile ihtiyacın hissedildiği şu modern çağda yeşilin her tonunu doğada görmek isteyen vakfımız, başta Darende olmak üzere Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde Hulûsi Efendi Hatıra Ormanları oluşturmaktadır. Orman Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu belirlenen alanlarda, gönüllülerin de katılımıyla fidan dikimleri yapılarak geleceğe nefes olunmaktadır.” açıklamasında bulundular.

İlçedeki tarihi ve turistik alanların etrafına yöreye uyumlu fidanlar dikilirken, ay boyunca ülke genelinde fidan dikim faaliyetlerinin devam edeceği belirtildi.


Anahtar Kelimeler: Darende fidanlar toprakla buluştu