Darende’de çiftçiler buğday ekimine başladı

Darende’de çiftçiler buğday ekimine başladı
1.10.2020 17:31:00 2862 0

Malatya’nın önemli tarım sahalarına sahip ilçemizde çiftçiler, 2021 yılı hasadı için buğday ekimine başladı.

İlçemiz genelinde tarımla geçimini sağlayan çiftçilerin bir kısmı hububat ekimine başlarken, bir kısmı da tarlalarını ekime hazırlıyor.

Kırsalda bulunan mahallelerde çiftçilik yapan Abdullah İçli, her yıl olduğu gibi bu yılda Ekim ayı ile bin dönümlük tarlasını eken çiftçi olarak buğday ekimini yaptı.

Tohum ve gübresini aylar öncesinden temin ederek ekeceği tarlalarının hazırlıklarını tamamlayan İçli, 4 gün sürecek olan ekim işlemine ortağı ile birlikte başladı.

Bölgenin en büyük üreticilerinden olan İçli, gazetemize yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl yağmur yağmadığı için verimin çok düşük olduğunu kaydederek, “Bölgemizde belki de ilk buğday ekimini ben yapıyorum. Her yıl hububat hasat döneminde tohum ve gübremizi önceden temin ediyorum. Geçen yıl nadasa bıraktığımız tarlamızı ortağımla birlikte ekime hazır hale getirmek için tüm hazırlıkları yaptık. İlçemizde buğday ve arpa ekimi Kasım ayına kadar devam ediyor. Hava şartları şu an biz çiftçilerin istediği gibi gidiyor. İnşallah hava koşulları Ekim ayı sonuna kadar böyle devam eder ve çiftçilerimiz buğday ekimini sorunsuz tamamlar.” dedi.

Darende’nin önemli bir hububat üretim merkezi olduğunun altını çizen Çiftçi İçli, yağışların istenilen düzeyde gerçekleşmesi halinde çok güzel verim alındığını ve gelirin de yüksek olduğunu söyledi.