Darende’de araç giriş çıkış yasağı uygulanıyor

Darende’de araç giriş çıkış yasağı uygulanıyor
Gündem 4.04.2020 13:31:00 5286 0

İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yayımladığı genelge kapsamında ilçemiz girişinde araç giriş çıkışı yasağı sürüyor.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle harekete geçen Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Bölge Trafik ekipleri, Doğu’yu Batı’ya bağlayan D 300 karayolunda uygulama noktası oluşturdu.

Seyat izni olanlar, valiliklerden özel izin alan vatandaşlar, sağlık ve güvenlik personelleri, ilaç ve gıda maddesi taşıyan ticari araçların geçişlerine izin verildi.

Ekipler, genelge ile ilgili bilgi verdikleri sürücülerin ateşlerini ölçtü, koronavirüs salgınına ilişkin Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı bilgilendirme broşürü dağıttı.

Kente alınmayan bazı araç sürücüleri ise uygulamanın insan sağlığı için önemli olduğunu belirtirken bazıları ise nereye gidecekleri konusunda ekiplere tepki gösterdi.

Bitlis'e giden Ahmet Topuz ise alınan karara saygı duyduklarını belirterek, "Devletimize destek olmak zorundayız. Onlar bizim sağlığımız düşünüyor, bizde onlara yardımcı olmak zorundayız." dedi.

Elazığ'a giden Ahmet Keskin de halkın sağlığı için alınan önlemlere herkesin riayet etmesi gerektiğini kaydetti.