Darende´de yeni bekçiler ilk düdüğü çaldı

İlçemizde 10 yıl aradan sonra mahalle ve çarşıda geceleri görev yapacak 6 bekçi, göreve başladı.

Darende´de yeni bekçiler ilk düdüğü çaldı
Gündem 5.03.2019 19:37:01 3582 0

İlçemizde 10 yıl aradan sonra mahalle ve çarşıda geceleri görev yapacak 6 bekçi, göreve başladı.

İlçe Emniyet Müdürlüğünce mahallelerde güvenliğin sağlanması için seçilen, Özel Harekat polislerince verilen eğitimlerini başarıyla tamamlayan 6 bekçi, görevine başladı. Her gün emniyette toplanan bekçiler, amirlerinden aldıkları emir sonrası toplu halde sorumluluk bölgelerine dağılarak düdük sesleri eşliğinde denetimlerine başladı. Bekçiler, ilçemiz çarşı merkezinde ve farklı yerlerde sabahın ilk saatlerine kadar görev yapacak. Her mahallede en az iki kişi nöbet tutacak bekçiler, ana ve ara arterlerde özellikle hırsızlık olaylarına karşı mücadele verecek.

İlçe Emniyet Müdürlüğü´nden yapılan yazılı açıklamada;

?Darende ilçemizin huzur ve güvenliğini sağlamak için yapılan çalışmalara takviye olarak görevlendirilen çarşı ve mahalle bekçileri gece saatlerinde cadde ve sokaklarda yaya devriye görevi yaparak şüpheli şahıs, şüpheli araç ve olaylara hızlı ve etkin müdahale edecekler, emniyet teşkilatına katkı sağlayacaklardır.? denildi.

Cadde ve sokaklarda devriye gezen bekçileri karşılarında görünce şaşıran Darendeliler ise bekçilerin kentte asayişe katkı sağlayacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Esnaf ve sokaktaki vatandaşlarla sohbet eden bekçiler, kendilerini tanıtarak göreve başladıklarını belirtti. Vatandaşlar da en son 10 yıl önce uygulanan nöbetçi uygulamasının tekrar hayata geçirilmesinden memnun olduklarını söyledi.

Öte yandan, ilçemizde, 1972-2009 yılları arasında 11 çarşı ve mahalle bekçisi görev yaparken, 2009 yılında son bekçinin emekli olmasıyla aradan geçen 10 yıl içerisinde bekçi görevlendirilmedi.