Darende´de okullarda güvenlik tedbirleri toplantısı

İlçemizde, "2017-2018 Eğitim Öğretim Döneminde Okulların Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri Toplantısı? yapıldı.

Darende´de okullarda güvenlik tedbirleri toplantısı
Eğitim 10.09.2017 08:03:53 973 0

İlçemizde, "2017-2018 Eğitim Öğretim Döneminde Okulların Çevresinde Alınacak Güvenlik Tedbirleri Toplantısı? yapıldı.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde 81 il ve ilçede aynı saatte başlayan toplantı Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince başkanlığında öğretmenevin ?de gerçekleştirildi.

Zengince, burada yaptığı konuşmada, çocukların ve gençlerin en güvenilir ve sağlıklı ortamda, iyi ve kaliteli eğitim öğretim hizmetlerden faydalanmalarını sağlamanın kamu görevlilerine ait olduğunu söyledi.

Darende´de 18 Eylül itibarıyla 6 bin 486 öğrencinin eğitim öğretim hizmeti alacağını belirten Zengince, 30 okulda ise 490 öğretmenin görev yapacağını kaydetti.

Zengince, öğrencilerin bir kısmının taşımalı eğitim kapsamında olduğunu anımsatarak, "Bu kapsamda 115 araçla 2 bin 510 öğrencimizi her gün evlerinden alıp okullara taşıyacağız." dedi.

İl nüfusuyla kıyaslandığında öğrenci sayısının önemli olduğunu dile getiren Zengince, şöyle devam etti:

"Ailelerin en kıymetli varlıkları çocuklar, eğitim öğretim kurumları itibarıyla bize emanet. Biz, onları en iyi şekilde eğitim öğretim imkânlarından faydalandırmak zorundayız. Eğitim öğretim hizmetlerine sadece iş ya da görev olarak bakılmamalı. Elbette ki bu görev ama onun yanında her şeyden önce vicdani bir sorumluluk. Vatan, devlet ve millet meselesi çünkü eğitim dediğimiz zaman aslında her şeyden bahsetmiş oluyoruz."

Zengince, Darende´nin güvenli ve huzurlu bir şehir olduğunu anımsatarak, "Buna rağmen tedbiri elden bırakmıyoruz. Tedbirleri almak ve devam ettirmek üzerinde durmamız gereken bir durum. Bu kadar öğrencinin olduğu bir camiada her türlü riskin, her türlü problemin de her an ortaya çıkabileceği öngörüsüyle hareket etmeli ve buna yönelik tedbirleri almalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Eser de, öğrencileri huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim almaları için seferber olacaklarını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ise, eğitimin önemine değinerek, güvenli bir eğitim için tüm kurumlar ele ele vererek çalışması gerektiğini ifade etti.

Toplantıya, Belediye Başkanı Süleyman Eser, İlçe Emniyet Müdürü vekili, İlçe Jandarma Komutanı vekili, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve diğer ilgililer katıldı.