Darende´de karne heyecanı

Darende´de, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle 5 bin 500 okul öncesi, ilk ve ortaöğretim öğrencisi karnelerini aldı.

Darende´de karne heyecanı
Eğitim 11.06.2017 09:29:47 1452 0

Darende´de, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle 5 bin 500 okul öncesi, ilk ve ortaöğretim öğrencisi karnelerini aldı.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu´nda düzenlenen etkinlikte, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ve okul idaresi öğrencilere karne dağıttı.

Öğrencilerle bir süre sohbet ederek, iyi bir tatil yapma ve kitap okuma tavsiyesinde bulunan İnce, şunları söyledi:

"Yoğun bir eğitim öğretim dönemini geride bıraktık. Tatili hak ettiniz. Anne, baba ve ailenizin yönlendirdiği noktalar içerisinde dinlenin ama yanı başınızda kitabı eksik etmeyin. Sistemli bir şekilde mutlaka kitap okuyalım ve okumayı alışkanlık haline getirelim. Artık, gücümüzü bilgiden alıyoruz değil mi? Tek güç var, o da bilginin bize yüklediği güç. Eğer bilgi sahibiysek, o bilgi sayesinde güçlü ve zinde oluyoruz. Bilgi bizi toplum, arkadaş, aile, ülke içerisinde ve ülkeler arasında güçlü yapıyor. Hangi alanda olursa olsun, okumalıyız. Okuyalım, bilgi dağarcığımızı genişletelim."

İnce, daha sonra minik öğrencilere karne ile çeşitli hediyeler dağıttı.

İlk kez karne heyecanı yaşayan öğrenciler, mutluluklarını öğretmenleri, aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştı.

2016-2017 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla 17 milyon 532 bin 661 öğrenci ile 1 milyon 21 bin 578 öğretmen yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatiline bugün başlıyor.

Mezun olacak ilkokul, ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerini ise kayıt maratonu bekliyor.


Anahtar Kelimeler: Darende karne heyecanı