Darende´de ilk kez yamaç paraşütü yapıldı

Darende´de ilk kez yamaç paraşütü yapıldı

İlçemiz semalarında ilk defa yamaç paraşütü ile atlayış yapıldı.

İlçemiz semalarında ilk defa yamaç paraşütü ile atlayış yapıldı.

Tarihi ve doğal güzelliği yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırlayan ilçemiz, yamaç paraşütünde de yeni bir adres olması için çalışma başlatıldı.

Darende Kaymakamlığı´nın daveti üzerine ilçeye gelen Gaziantep Zirve Dağcılık Kulübü,  ilçemizin kırsalındaki rakımı bin 400 olan ?Arızgeben´ mevkiinde yamaç paraşütü ile atlayış gerçekleştirdi.

İlçede ilk kez yapılan uçuş, renkli görüntülere sahne oldu. Zirve Dağcılık Kulübü Üyesi Süleyman Şahin, Arızgeben Tepesi´nden başarılı bir uçuş gerçekleştirdi.

İlk kez böyle bir manzara ile karşılaşan kırsalda bulunan Yeşiltaş Mahalle sakinleri o anları cep telefonlarıyla kaydederken, çocuklar ise paraşütün iniş yaptığı yerde sevinç gösterisinde bulundu.

Bin 400 metre yükseklikte bulunan Arızgeben Tepesi´nden uçuşunu gerçekleştiren paraşütçü Şahin, hiç bir zorlukla karşılaşmadan inişini gerçekleştirdiğini belirterek, "Yamaç paraşütünü 8 seneden beri yapıyorum. Burası yamaç paraşütü için çok güzel ve uygun bir yer." diye konuştu.

Kaymakam Enver Hakan Zengince de, inanç turizminin yansıra doğa turizmi ile de söz sahibi olmak istediklerini söyledi.

Davetleri üzerine ilçeye gelerek atlayış ve keşif yapan Zirve Dağcılık Kulübü üyelerine teşekkür eden Zengince, ?Bizim amacımız ilçemizin turizm ile kalkınmasına yönelik projeler geliştirmek. İlçemizde ilk defa yamaç paraşütü denemesi yapıldı. Gayet sağlıklı ve elverişli bir iniş ile dağlarımızın bu spora ne kadar uygun olduğunu gördük. Bundan sonraki süreçte yine denemeler yaparak, ilçemizde yamaç paraşütünün yapılabilmesini sağlayacağız.? diye konuştu.

Zirve Dağcılık Kulübü üyeleri tarafından önümüzdeki aylar da, geniş bir etkinlik düzenlenerek yeni atlayışlar gerçekleştirilecek.



Abdurahman UGRAŞ
14.03.2018 10:07:30
Her zaman Büyüklerimiz diyorlardı"Memleketimizin her yöresi bir Cennet köşesidir yeter ki bu güzellikleri keşfetmesini,korumasını bilelim " İş de bu sözleri doğruluyan Darende İlçemizin Çukurovası,Sebze ve Meyvesiyle yöresini doyuran. Hantaros Kalesiyle tarih kitaplarına ismini altın harfler ile yazdırmış olan.Her yıl 30 ağustos günü Kavun Festivalleriyle Dünyaya adını duyuran. Doğa Cenneti Irmaklı Köyümze ait olan ARIZGEBEN DAĞLARININ nihayet Cennet ülkemize yöremize turistik bir canlılık getireceği işaretinin başlangıcıdır sanıyorum... Geç te olsa Mülki Amirimiz Darende Kaymakamımız ve Dağcılık Sporuna gönül vermiş sporcularımızın keşfettikleri bu güzel mekan Çocukluğumdan beri benimde hayalimdeki mekanlardan dı. Ancak bir türlü cesaret edipte eğtimini almadığım Yamaç praşütü olayı içimde bir ukte idi. İlkokul yıllarımda sadice uçurtma ve aynı yöreden aşağı dereye taş yuvarlayarak Şahinleri uçurarak çocukluğumu geçirdiğim Arızgeben Dağlarını böylesi zevkli bir Spora açarak öncülük yapan Başta Darende Kaymakamımız ve tüm yetkililerimizi ve uçuş ekibimizi O güzel köyün bir ferdi olarak candan tebrik ediyorum. Muhtarımıza bu konuda çok önemli görevlerin de düşeceği örneğin barınma yol,iyaşe, ilkyardım, konaklama gibi hizmetlerde görev alacak ekipmanların daima hazır bulundurulması hususunda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Syn.Ahmet ÇAKIR beyin Darende Kaymakamımız ve Darende Belediye Başkanımız Dr. Süleyman ESER Beyin.Darende Spor başkanımız syn. Fath Kumtepe ve Değerli Darende basınımızın bu konuya yakın ilgi göstererek bu bahar ayında Türkiye geneli paraşüt meraklılarımızın Yöremize davetinin gerçekleştirilmesi yhususunda girişimde bulunacaklarını ve İstanbuldan çeşitli yörelerimizden gönüllü Yüzlerce destekçimizin yanınızda olacağı düşüncesiyle Köy Muhtarımıza Yönetim kuruluna,Canım Köylülerime Hepinize sağlık dolu Sevgi ve saygılarımı sunuyorum...ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN... Sağlıcakla Güler yüzle Mutlu kalın...