Darende tarihinde görülmemiş hırsızlık özel ekiple çözüldü

Darende tarihinde görülmemiş hırsızlık özel ekiple çözüldü
Gündem 23.11.2020 23:19:00 12088 3

İlçemizde bir genç, babasına ait bankadaki kasadan 1 milyon lira değerindeki altını işbirliği yaptığı kişiyle çaldı.

Babasına ait kasanın anahtarını çalıp iş birliği yaptığı kişiye veren ve bankadan altınların çıkarılmasını sağlayarak parayı kendi hesabına geçiren kişi kayıplara karışırken, ona yardım eden şüpheli tutuklandı.

Milyonluk hırsızlık Darende Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğünün kurduğu özel ekibin yaklaşık 2 aylık çalışması sayesinde çözüldü

İlçemizde yaşayan esnaf H.Ö. (61) 1 milyon lira değerindeki altınını kiraladığı bir bankanın kasasında muhafaza etmeye başladı. Durumdan haberdar olan H.Ö'nün oğlu A.Ş.Ö. (33), kasanın anahtarını evden çalarak iş birliği yaptığı O.Ö'ye (39) verdi.

Soy isim benzerliği bulunan O.Ö, aynı bankadan hesap açtırıp, kasa kiraladı. Bir süre sonra A.Ş.Ö'nün verdiği anahtarla bankaya giden O.Ö, banka görevlilerinin yanından uzaklaşmasıyla H.Ö'ye ait kasayı açmaya çalıştı. İlk denemesinde başarısız olan O.Ö. iki hafta sonra tekrar aynı bankaya giderek kasayı açıp içerisindeki 1 milyon lira değerindeki altınları alıp bankadan ayrıldı.

Altını bozdurup paraya çeviren O.Ö. ilçedeki başka bir bankadan hesap açtırıp, parayı önce Gaziantep'e oradan da Kıbrıs'taki bir bankaya kendi adına gönderdi.

Kıbrıs'tan parayı çeken O.Ö, A.Ş.Ö'ye parayı elden verdi. A.Ş.Ö, parayı alarak kayıplara karıştı.

Kasasındaki altınların bulunmadığını fark eden baba H.Ö. durumu polise bildirdi.

- Özel ekip hırsızlığı çözdü

Darende Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğünce milyonluk hırsızlığın çözülmesi için özel bir ekip kuruldu.

Yaklaşık iki aylık titiz çalışma sonucu bankadaki güvenlik kamera kayıtları inceleyen ekipler, teknik ve fiziki takip başlattı.

Uzun süren araştırma ve inceleme sonucu paranın H.Ö'nün oğlu A.Ş.Ö. tarafından çalındığını belirledi.

 A.Ş.Ö. ile işbirliği yapan O.Ö'yü ilçede düzenlenen operasyonla yakalandı.

Suçunu itiraf eden O.Ö. parayı H.Ö'nün oğlu A.Ş.Ö'ye verdiğini daha sonra ise ona ulaşamadığını, kendisinin de mağdur edildiğini iddia etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen O.Ö. "hırsızlık" suçundan tutuklandı.

H.Ö'nün oğlu A.Ş.Ö'nün yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.