Darende Mehmetçik için tek yürek oldu

Darende Mehmetçik için tek yürek oldu
Sağlık 28.02.2020 17:42:00 5724 0

Hemşehrilerimiz, Kaymakamlık Konağı önünde Türk Kızılay görevlilerince açılan stantlarda kan vermek için koştu.

Esed rejimi tarafından İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına yönelik hava saldırısında şehit olan 33 askerimizin ardından duyarlı vatandaşlar, kan bağışında bulundu.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Tunçhan Demir, yaptığı açıklamada, kurum olarak belli bölgelerde kan stoku bulundurmak zorunda olduklarını söyledi.

Hastanelerde kan ihtiyacını acil bir şekilde karşıladıklarını belirten Demir, "Dün yaşanan üzücü olay sonrası hastanelerimizde zaten kan depolarımız yeterli miktarda Türk Kızılay tarafından desteklenmişti. Üzücü olay sonrasında belli bir miktarda talep edilen kanları Adana'dan hızlı bir şekilde hastanelerimize ilettik." diye konuştu.

Vatandaşın Mehmetçiğe destek amacıyla kan bağışında bulunmasının sevindirici olduğunu dile getiren Demir, şunları kaydetti:

"Kan stokumuzu belli bir seviyede tutmamız lazım. Bu nedenle vatandaşlarımızın kan bağışına ilgisi artmış durumda. Bizim için kan bağışında devamlılık esastır. Her konuda duyarlı olan hemşehrilerimizi kutluyorum."

Bağışçılardan öğretmen Veysel E, kan bağışını "Herkesin yapmak zorunda olduğu bir görev." şeklinde tanımlayarak Mehmetçiğin yanında olduklarını belirtti.

 


Anahtar Kelimeler: Darende Mehmetçik yürek