Tarih: 24.10.2024 17:05

Darende İmam Hatip Okulu’nun 50. yılı kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

1974 yılında eğitim-öğretime başlayan Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Okulu’nun açılışının 50’ci yılı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Osman Hulusi Ateş Eğitim Kurumlarını Koruma Derneği ve okul idaresi tarafından 50’ci yıl programı düzenlendi.

Okulun konferans salonundaki program, Türkçe Öğretmeni Fatih Dokgöz’ün Kur’an’ı Kerim tilaveti ve akabinde istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Nazmi Değirmenci, Hulusi Efendi’nin eğitime ve gençlere verdiği önemin bir nişanesi olan okulun yarım asırdır “örnek” insan yetiştirdiğini söyledi.

Yokluk yıllarında böylesine önemli bir eserin ilçeye kazandırılması için Hulusi Efendi’nin kapı kapı gezip derneğe yardım topladığını anlatan Değirmenci, “Hayatını insanlığa vakfetmiş, önder bir şahsiyetin yaptırdığı bu binanın içerisinde, vatanına, milletine bağlı hayırlı nesiller yetiştirmesine vesile olduğu için şükranlarımızı sunuyoruz. Okulun yapımında emeği geçenlerden Allah razı olsun.” dedi.

Okulun eski müdürlerinden emekli öğretmen Ömer Faruk Taşkın da gözyaşları içerisinde hayatının en güzel dönemlerinin bu okulda çalışmak olduğunu anlatarak, “Hulusi Efendi’nin eğitime ve gençlere verdiği değeri her hatırladığımda gözlerim yaşarıyor. Bir gün okula geldi ve bizim arkadaşlardan bir tanesi duvara birşeyler asmak için çivi çakıyordu. Yanına gitti ve “Oğul! O çiviyi duvara değil adeta kalbime çakıyorsun” dedi. Bu söz sonrası görev hayatım boyunca çalıştığım her eğitim kurumunu aynı hassasiyetle korudum. Rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hamit Demir ise okulun yapımına vesile olan Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi’nin, hayatını devlet ve millet menfaatini gözeterek sürdürdüğünü söyledi.

Hulusi Efendi’nin “El kadar bir taş geçse elime onu memleketimin istifadesine kullanırım.” Sözünü hatırlatarak, “Hulusî Efendi’nin içinde bulunduğumuz İmam Hatip Okulu’nun yapımı için dönemin şartlarında köy köy, kasaba kasaba dolaştığını; dahası “Küçükken annemizden ekmek istemeye utanırdık fakat İmam Hatip Okulu için kapı kapı dolaştık oğul” sözünü hatırlamak gerekir. Hulusi Efendi’nin samimiyetinin bir tezahürü olarak Darende İmam Hatip Okulu, kökü burada sabit fakat dalları ülkemizin ve dünyanın her yerine uzanan, gölgesinde serinlenilen, lezzetli meyvesinden tadılan verimli bir ağaç gibi dünden bugüne varlığını sürdürmektedir ve Allah’ın izniyle bugünden yarına varlığını sürdürecektir.” diye konuştu.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hikmet Altınok, okulun yapımına önderlik eden Hulusi Efendiyi rahmetle ve minnetle andıklarını belirterek, programa katılan ve emek veren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dernek tarafından okul bahçesinde yemek ikramında bulunuldu. İlçe Müftülüğüne bağlı ilahi grubu, Hulusi Efendi’nin divanından çeşitli ilahileri seslendirdi.

Daha sonra ilçe protokolü ve öğrenciler, 50’ci yıl anısına hatıra fotoğrafı çekindi.

50’ci yıl programına, Kaymakam Şeref Gülyer, Başkan Yardımcısı Muharrem Apan, Emniyet Müdürü Muhammed Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hüseyin Keser, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mithat Böke, İlçe Müftüsü Sinan Şen, Hulusi Efendi Vakfı Genel Müdürü Abdullah Süren, çok sayıda mezun ve öğrenci katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —