Darende Habertürk TV de anlatılacak

Darende Habertürk TV de anlatılacak
Kültür-Sanat 15.02.2021 16:45:00 5814 0

Darende, Habertük TV’de Fatih Türkmenoğlu’nun hazırlayıp sunduğu “Senin Şehrin” programında anlatılacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin konuğu olarak kente gelen Türkmenoğlu ve Habertürk ekibi, bir gününü ilçemize ayırarak çekimler yaptı.

Gazetemiz muhabirine geziyi değerlendiren yazar ve TV sunucusu Türkmenoğlu, Darende’nin, Malatya’nın turizm incisi olduğunu söyledi.

Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri’nin Türbesi’ni her yıl yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiğini vurgulayan Türkmenoğlu, Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba) Hazretlerinin, Anadolu sufiliğinin doğuşu ve yayılışında önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Türkmenoğlu, ilçenin inanç ve doğa turizmi açısından çok özel bir yer olduğunu, özellikle Somuncu Baba Külliyesi’ndeki sanat ve estetik anlayışına hayran kaldığını kaydetti.

“Gördüğüm en konforlu umumi tuvaletler Darende’de”

Gezi ve tatil yazıları yanı sıra seyahat programları yapan Fatih Türkmenoğlu, mutlaka herkesin Darende’yi görmesini tavsiye ederek şunları söyledi;

“Darende, Malatya gezisinde mutlaka görülmesi gereken çok özel bir yer. Tohma Kanyonu ve şifalı Kudret Havuzu sıradışı bir seyir zevki sunuyor. Aynı zamanda insana huzur veriyor. Günpınar Şelalesi’ni ziyaret ettim. Normalde kış mevsiminde donarmış, Pamukkale’yi andıran bir manzara olurmuş. Şarıl şarıl akıyordu ve çok güzeldi. Hava bir tık daha sıcak olsaydı saatlerce orada oturabilirdim. Darende, inanç turizmi açısından da çok önemli bir merkez. Somuncu Baba Türbesi’ni, her yıl yüzbinlerce kişi ziyaret ediyor. Anadolu sufiliğinin doğuşu ve yayılışında önemli bir rol oynayan Somuncu Baba, ilk kez Bursa’da karşıma çıkmıştı. Biraz okumaya başladım. Meğer Darende’de son nefesini vermiş. Adına bir külliye yapılmış, türbesi de burada. Soyundan gelen torunlarının başında olduğu bir vakıf tarafından yönetiliyor. İnanılmaz temiz ve bakımlı. Bir de gördüğüm en konforlu umumi tuvaletler Darende’de. Kullanılan mermerlerden ışıklandırmasına, ısıtmadan armatürlere kadar, on numara beş yıldız. Ayrıca tertemiz.”


Anahtar Kelimeler: Darende Haber anlatılacak