Darende genelinde en kapsamlı Kovid-19 denetimi yapılıyor

Darende genelinde en kapsamlı Kovid-19 denetimi yapılıyor
Gündem 6.08.2020 16:20:00 2840 0

İçişleri Bakanlığının kaymakamlığa gönderdiği "Koronavirüs Denetimleri" genelgesi kapsamında ilçemiz genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimler yapılıyor.

Kaymakam Malik Çalışır ve beraberindeki ilçe protokolü, çarşı merkezinde denetimlere katıldı.

Kaymakam Çalışır, gazetecilere yaptığı açıklamada, salgının başlangıcından bu yana ilçede uygulanan denetimlerin sürekli kontrol edildiğini söyledi.

Denetimlerdeki amaçlarının ceza vermek olmadığının altını çizen Çalışır, "Bizim denetimlerde temel amacımız, bir anlayışı, felsefeyi yaymak ve kurallara uyma kültürünü geliştirebilmektir. Denetlediğimiz çarşı merkezindeki esnaflarımızın kurallara uyduğunu, gerekli önlemleri aldığını gördük. Kurallara uymayı sürdürdüğümüz müddetçe inşallah sonbahar dönemine daha sağlıklı gireceğiz." diye konuştu.

Çalışır, virüsle en iyi mücadelenin hijyene önem vermek, maske takmak ve sosyal mesafeyi korumak olduğunu vurguladı.

Caddedeki dükkanları tek tek dolaşan Kaymakam Çalışır ve beraberindeki Cumhuriyet Savcısı Emre Kiremitçi, esnafa iş yerlerinin girişi ve vitrinlere salgınla mücadele için astıkları uyarı yazıları ile tedbirlere uydukları için teşekkür etti.

Öte yandan ilçe genelinde polis, jandarma ve zabıta ekipleri, İçişleri Bakanlığı genelgesi gereğince sorumluluk sahalarında kontrollere devam ediyor.

Ekipler, koronavirüs önlemlerine ilişkin genelgelerde belirtilen hususlar ile İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetliyor.