Darende yaz sebzesini karşılayacak imkâna sahip

İlçemizde, yaş sebze üretimi yapan genç çiftçi, karpuz ve domates yetiştirerek ilçemizin sebze ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.

Darende yaz sebzesini karşılayacak imkâna sahip
4.08.2019 07:34:49 2274 0

İlçemizde, yaş sebze üretimi yapan genç çiftçi, karpuz ve domates yetiştirerek ilçemizin sebze ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.

Aslen Elazığlı olan ve postanede sözleşmeli personel olarak çalışan 26 yaşındaki Rıdvan Ercan, aile mesleği olan sebze üreticiliğini ilçemizde de kiraladığı arazilerde devam ettiriyor. Akrabaları ve 20 çalışanı ile birlikte yıllık 90 tonu aşkın yaş sebze üretimi yapan Ercan, ilçe ekonomisine de katkıda bulunuyor.

Gazetemizin sorularını yanıtlayan genç çiftçi Ercan, akrabaları ile birlikte kiraladığı arazilerde karpuz ve domates yetiştirdiklerini söyledi.

Dedesi Hasan Ercan´dan yıllar önce öğrendiği sebze üretimini gittiği her yerde devam ettirdiğini belirten Ercan, ?Darende harika bir yaş sebze üretim merkezi olabilir. Arazileri ve imkânları buna elverişli. Sebze üretiminin burada geliştirildiği takdirde ilçenin 2-3 aylığına yaş sebze ihtiyacı ve daha fazlası çok rahat karşılanır. Vatandaşlar, uygun ve kaliteli ürün sunulur, aynı zamanda ekonomik anlamda para dışarı gitmez. İlçenin refah düzeyini de etkiler.? dedi.

20 dönüm arazide yıllık 90 tonu aşkın sebze üretimi yaptıklarını belirten Ercan, ?12 dönüm arazide domates yetiştiriyoruz. Bu da yıllık 45-55 ton civarında ürün elde ediyoruz. Bunu da ilçemiz ve Malatya merkeze gönderiyoruz. Sofralık olan domates çeşidimiz çok lezzetli olup salçada yapılabiliyor. Karpuzu 5 dönüm içerisinde yapıyoruz ondan da yaklaşık 40 ton civarında verim alıyoruz. Satış konusunda toptan ve perakende veriyoruz. Yine eski fabrika önünde oluşturduğumuz tanzim satış noktamızda yerli ürünlerimizi uygun fiyata vatandaşların hizmetine sunuyoruz.? diye konuştu.

Ercan, son olarak amcalarının ilgilendiği sebze üretimine hafta sonları eşi ile birlikte kendisinin baktığını anlatarak, ?Mesaiden sonra ve hafta sonları domates ve kavun bahçelerinde vakit geçiriyorum. Bu konuda epey uzmanlaştım. Sezon içinde 20´ye yakın Urfalı işçimiz geliyor ve bunlar 2 günde bir ürün hasat ediyor. Hem keyifli hem de zorlu bir iş fakat severek yaparsanız üretmek gibisi yok. Darende topraklarında ne yetişse hem lezzetli hem de kaliteli oluyor. Rakımı ve hava koşulları mükemmel şekilde buna elverişli. Burada sebze üretimine önem verilse, Darende´nin sebze ihtiyacı çok rahat karşılanır. Meşakkatli olan her şey daha bereketli oluyor ben bunu yaşayarak gördüm.? şeklinde konuştu.