Darende pazarının "Efe"si alıcısını bekliyor

İlçemizde 1 ton 100 kilogramlık ağırlığıyla dikkatleri üzerine çeken "Efe" adlı kurbanlık, 16 bin liralık fiyatıyla alıcılarını bekliyor.

Darende pazarının
Gündem 31.08.2017 08:08:43 2009 0

İlçemizde 1 ton 100 kilogramlık ağırlığıyla dikkatleri üzerine çeken "Efe" adlı kurbanlık, 16 bin liralık fiyatıyla alıcılarını bekliyor.

Besici Zeynel Aydoğan, "Efe" adını verdiği 1 ton 100 kilogramlık danasını Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan pazarında görücüye çıkardı. Aydoğan, kurbanlık dana için 16 bin lira talep ediyor.

Aydoğan, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıl boyunca büyük bir özenle beslediği danasını hak ettiği fiyata satmak istediğini kaydetti.

Simental cinsi danayı Kurban Bayramı için hazırladıklarını anlatan Aydoğan, ?Uzun yıllardır besicilik yapıyorum. Bu danayı 3 yıl boyunca kapalı mekânda özel besi yemleri ile yetiştirdim. Bu civarda böyle bir cinste danayı bulmak görmek zor. Efem net 1 ton 150 kilogram ağırlığında.? dedi.

Kurbanlık danayı almak isteyenlerin 14-15 bin lira arasında fiyat verdiğini söyleyen Aydoğan, hayvanını 17 bin liranın altında vermeyeceğini, belirlediği para dışında sattığı zaman zarar edeceğini söyledi.

Bayram gününe kadar pazarda bekleyecek besici Aydoğan, satamadığı takdirde Efe´yi devletin biçtiği değerden kesime vereceğini ifade etti.

Pazarda, küçükbaş kurbanlıklar 600 ile 1.300 arasında alıcı bulurken, büyükbaş kurbanlıklar 6 bin TL ile 16 bin lira arasında satılıyor.