Darende OSB masaya yatırıldı

Vali Toprak´tan ilçemize OSB´ye yatırım çağrısı

Darende OSB masaya yatırıldı
Gündem 17.09.2016 14:32:15 1213 1

Malatya Valisi Mustafa Toprak başkanlığında bir araya gelen heyet Darende OSB´yi masaya yatırdı.

Valilik makamında Vali Yardımcısı Miktat Alan, Darende Kaymakamı Ali Türk ve Darende Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Levent Aksoğan´nın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, yeni yatırımcıların getirilmesi ve bir an önce yatırım çalışmalarının başlaması gerektiği görüşüldü.

Toplantıda, Darende OSB´nin Doğu-Batı bağlantı yolu üzerinde olmasının yanı sıra Elbistan ve Sivas ile de bağlantı yollarının bulunmasından dolayı lojistik bir noktada olduğunu belirten Vali Toprak, "OSB´nin içme suyu tesisi, su deposu, kanalizasyon, telekom alt yapısı, yağmur suyu drenajı, yangın tesisatı ve site içi kilit taşı ile kavşaklarının yapım işleri tamamlandı." bilgisini verdi.

Darende OSB yönetiminin, tanıtım çalışmaları kapsamında Malatyalı işadamlarının yoğun olduğu ve faaliyet gösterdiği illerde ziyaretler gerçekleştirmesi gerektiğini vurgulayan Toprak, bu şekilde bölgeye yeni yatırımcıların kazandırılmasının gerektiğini söyledi.

İşadamlarını Darende Organize Sanayi Bölgesi´ne yatırım yapmaya davet eden Toprak, valilik olarak da OSB´nin var olan sorunlarının da bir an önce çözüme kavuşması adına çalışma başlatacaklarını dile getirdi.

Toprak, Malatya-Kayseri karayolundan organize sanayi bölgesine giden yolunda kısa sürede yapılacağını ve girişe de tanıtım levhası asılması için konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

"Malatya-Kayseri karayolu üzerinde şehir merkezine 97 kilometre uzaklıkta kurulan Darende Organize Sanayi Bölgesi´nde tüm çalışmalar tamamlandı. İlçeye 8 kilometre uzaklıkta bulunan OSB, toplam 230 bin metrekare sanayi alanına sahip. İçerisinde 35 sanayi parselinin yer aldığı OSB´de şuana kadar 1 soğuk şoklama ve paketleme tesisi için inşaat ruhsatı alınırken 3 tesisin de proje aşamasında olduğu belirtildi. Şuana kadar 10 parselin satışının yapıldığı OSB´de halen 25 parsel ise yatırımcılarını bekliyor."


Anahtar Kelimeler: Darende masaya yatırıldı